I løbet af januar og februar planter Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter 47 træer og 150 småbuske på Byfælleden.

Ørestad Arenakvarter planter 47 træer på Byfælleden

I løbet af januar og februar planter Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter 47 træer og 150 småbuske på Byfælleden.

Arenakvarteret bliver i disse dage forskønnet med en ordentlig omgang beplantning på Byfælleden.

Der kommer i alt 47 træer og 150 småbuske fordelt ud over området.

Træplantningen er iværksat af Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter og bliver udført af grundejerforeningens driftsoperatør Grøn Vækst.

 

Syv hjemmehørende arter

Valget af træer er fordelt ud på hele syv forskellige arter.

“Vi planter både eg, ask, asp, tjørn, hassel, hyld og pære. Alle sammen hjemmehørende arter, der med tiden vil bidrage til områdets samlede udtryk med liv, løv og farver,” fortæller Jakob Jensen, der er driftsansvarlig i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, og fortsætter:

“Alle 47 træer får en god start på tilværelsen i Ørestad i form af god muld og et skud naturligt gødningsmiddel, som forbedrer jorden omkring dem.”

 

I løbet af januar og februar planter Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter 47 træer på Byfælleden.

Vi planter både eg, ask, asp, tjørn, hassel, hyld og pære. Alle sammen hjemmehørende arter, der med tiden vil bidrage til områdets samlede udtryk med liv, løv og farver
Jakob Jensen, driftsansvarlig i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad

Når et træ slukkes, planter vi et nyt

En del af træerne erstatter tidligere træer på Byfælleden, der af den ene eller den anden grund er gået ud. De nye træer bliver plantet med respekt for den oprindelige plan, hvorfor træerne bliver plantet i grupper.

“Grundejerforeningerne vægter træer meget højt og erstatter så vidt muligt dem, der er gået ud. I disse dage planter vi et stort antal på tværs af bydelen. Det gælder både ‘erstatningstræer’ og helt nye træer, som øger træbestanden i bydelen,” slutter Jakob Jensen.

 

“Vild” bynatur og lokal regnvandshåndtering

Byfælleden blev overdraget til grundejerforeningen i 2018. Siden dengang har fælledens natur fået lov til at brede sig, ligesom området blandt andet har fået broer, stier og bænke.

En undersøgelse af biodiversiteten, som grundejerforeningen fik foretaget i 2022, viser, at over halvdelen af de registrerede planter er vilde arter, der har spredt sig til Byfælleden naturligt.

Lokal regnvandshåndtering er derudover integreret i landskabsdesignet og hænger sammen med resten af bydelens kanalsystem, som bliver passet af Ørestad Vandlaug.

 

I løbet af januar og februar planter Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter 47 træer på Byfælleden.