Der er masser af legepladser i Ørestads parker og grønne rum. I Byparken er der for eksempel flere sjove rutsjebaner, som vist på billedet.
Legepladser
i Ørestads parker

Ørestad byder på flere gode legepladser mellem bygningerne. Hvis altså du ved, hvor du skal lede. Læs videre og få overblikket.

De fleste bygninger i Ørestad er indrettet med legepladser i gårdene, som beboere har fri adgang til.

Derudover har grundejerforeningerne udviklet legeområder i flere af Ørestads parker og byrum, og det er dem, du bliver guidet igennem her. Vi starter på Grønningen i Ørestad Nord  og bevæger os sydpå – legeplads for legeplads:

 

Naturlegeplads og klatrevæg

Første stop er Grønningen hyggelige naturlegeplads, hvor ungerne rigtigt kan boltre sig.

Legepladsen er fyldt med træstubbe og -stammer, som er perfekte til et slag jorden-er-giftig. Og så har den både en rutsjebane, gynger og en klatrevæg.

Lige ved siden af ligger Ørestad Nords populære kunstgræsbane. Banen er til fri afbenyttelse efter først-til-mølle-princippet uden for de skemalagte spilletider.

 

Naturlegepladsen i Ørestad Nord er fyldt med sjove legeredskaber såsom en netgynge, en rutsjebane og en klatrevæg. Med alle sine træstammer og træstubbe er den også perfekt til et slag jorden-er-giftig.

Naturlegepladsen har både træstammer, gynger og en rutsjebane.

 

Børn leger på klatrevæggen på Grønningen.

Klatrevæg for børn med blødt underlag.

 

Hop om bord på trækfærgen

100 meter fra naturlegepladsen – i retning mod Koncerthuset – finder du Grønningens trækfærge. Hop om bord og gør det sjovt at komme tørskoet over kanalen!

Trækfærgen er anlagt af Ørestad Vandlaug og Grundejerforeningen Ørestad Nord og udspringer af et fælles ønske om at skabe gode rammer for, at beboere og besøgende kan opleve bynaturen på en sjov måde.

På parksiden er kanalen desuden indrettet med trædesten, som er sjove at hoppe rundt på. Du kan også låne grej fra naturcontaineren til at undersøge livet i parken.

Og i sommerhalvåret kan du låne en båd helt gratis og ro en tur.

 

I Ørestad Nord kan du komme tørskoet over Den Landskabelige Kanal via parkens hyggelige trækfærge.

Hop om bord på trækfærgen og gør det sjovt at komme tørskoet over kanalen.

 

Rutsjebaner og gynger i Byparken

Grundejerforeningen Ørestad City har fra starten prioriteret legeområder for både små og store børn i Byparken.

I det nordvestlige hjørne, ved bebyggelsen Horisonten, finder du parkens populære rutsjebane-ø, som har en sandkasse på toppen.

Find rutsjebane-øen på Maps.

 

Rutsjebaner i Byparken.

Rutsjebaner i Byparken.

 

For foden af rutsjebanerne kan ungerne klatre i en farverig snurretop.

Og lige ved siden af er der gyngestativer, en hængekøje og (sidst, men ikke mindst) gode muligheder for at sætte sig ned, mens de små leger.

 

Snurretop og gynger i Byparken.

Snurretop og gynger i Byparken.