Kvarteret afgrænses af søerne i syd, Ejler Billes Allé i nord, Fælledpromenaden i vest og Ørestad Boulevard i øst.
De første beboere i Ørestad Syd kunne i 2010 pakke flyttekasserne ud i 8Tallet og Stævnen. Siden da har kvarteret løbende fået nye indbyggere, og de sidste byggefelter er fortsat under udvikling.
Grundejerforeningen Ørestad Syd ejer og driver områdets fællesarealer og private fællesveje. Det betyder, at det er grundejerforeningen, som sørger for de mange grønne byrum, møbler og idrætsfaciliteter – og udviklingen af dem.
Det er GFS Ørestad, der varetager den daglige drift, projektledelse og kommunikation i kvarteret og repræsenterer grundejerforeningen i officielle henseender over for blandt andre samarbejdspartnere, myndigheder mv.
Ørestad Syd set fra oven. Foto: By & Havn
Siden 2017 har grundejerforeningens bestyrelse arbejdet med at realisere helhedsplanen for området, etape for etape. Der er etableret tre gennemgående byrum langs de store nord-syd-gående veje:
Dertil kommer lommeparken Mellemrummet, som har vundet flere arkitektpriser.
Læs helhedsplanen for Ørestad Syd her.
Grundejerforeningen udvikler de nord-syd-gående veje i Ørestad Syd år for år – med forskellige udtryk. På billedet ses Kanalrummet langs Robert Jacobsens Vej.
Søerne i Ørestad Syd er etableret som rekreativt mellemled mellem bydelen og Kalvebod Fælled.
Bestyrelsesmedlemmer:
Suppleanter:
Alle grundejere i Ørestad Syd er medlemmer af grundejerforeningen og har stemmeret ved generalforsamlingen, ligesom de er opstillingsberettiget til bestyrelsen.
Her finder du medlemslisten:
Det gør du lige her (tryk på knappen Syd).
Alle grundejere i Ørestad Syd kan deltage i foreningens årlige generalforsamling og være med til at sætte retningen for udvikling af kvarteret.
Du kan stille op til bestyrelsen på vegne af din bolig- eller ejerforening. Der er brug for kræfter, som brænder for at præge nærområdets byrumsprofil i en bæredygtig retning. Her har du også mulighed for at vise din interesse for bestyrelsesarbejdet uden nødvendigvis at skulle stille op til bestyrelsen selv.
Det er til enhver tid nemt at få fat i grundejerforeningernes fælles sekretariat, GFS Ørestad, som gerne tager imod dine gode idéer og forslag til forbedringer.
Du kan også abonnere på GFS Ørestads nyhedsbrev eller følge det daglige arbejde på Facebook.