Skovpladsen på hjørnet af Else Alfelts Vej og Ejler Billes Allé i Ørestad Arenakvarter.
Skovpladsen
dengang & nu

Da grundejerforeningen overtog Skovpladsen, bestod den af en græsplæne, nogle træer og beton. Området har siden da fået en grøn makeover.

Skovpladsen ligger på hjørnet af Else Alfelts Vej og Ejler Billes Allé i Ørestad Arenakvarter. Her kommer mange forbi den på vej til blandt andet Kalvebod Fælled Skole.

Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter overtog arealet fra By & Havn i 2018, da der var græs, træer og beton.

I grundejerforeningens hænder har Skovpladsen fået en opgradering med lægivende beplantning, gamle træstammer til insekter og et bredt udvalg af bær og krydderurter.

Du er velkommen til at smage.

 

Skovpladsen i 2017.

Skovpladsen i 2017. Dengang bestod pladsen af græs, træer og beton. Foto: Google

I grundejerforeningens hænder har Skovpladsen fået en opgradering med lægivende beplantning, gamle træstammer til insekter og et bredt udvalg af bær og krydderurter
Skovpladsen på hjørnet af Else Alfelts Vej og Ejler Billes Allé i Ørestad Arenakvarter.

Pladsen ligger på hjørnet af Else Alfelts Vej og Ejler Billes Allé i Ørestad Arenakvarter.

 

20-årig bydel med 100 år gamle træer

Ud over de spiselige planter og bær er Skovpladsen indrettet med gode opholdsmuligheder, der både egner sig til en frokost i det fri og ventetiden, inden man bliver hentet fra skole.

En krans af jordvolde og en kant af planter skaber læ og afskærmer pladsen fra vejene. Jorden er gravet op og genanvendt samme sted, og mange af planterne er insektvenlige.

Og så pifter et læs gamle træstammer også skovstemningen op. De over 100 år gamle stammer kommer ikke fra Ørestad, hvor mange træer stadig har støttepæle, men fra en anden park i København, som havde dem til overs. I Arenakvarteret kan de puste lidt til insektlivet og rådne så meget, som de har lyst til.

Flere af de konkrete idéer til Skovpladsen er opstået på grundejerforeningens “samtalevandringer” med beboere. Pladsens daglige brugere har således været med til at forme, hvordan den ser ud i dag.

 

Arenakvarterets Skovplads ved Kalvebod Fælled Skole.

Skovpladsen bliver passet og udviklet af Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter.

 

Fakta om Skovpladsen

  • Skovpladsen er oprindeligt etableret i 2017 med By & Havn som bygherre
  • I 2018 blev den overdraget til Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter
  • I 2019-2020 gennemførte grundejerforeningen tre samtalevandringer med beboere. Mange inputs herfra har ført til konkrete projekter og tiltag i kvarteret
  • I 2021 udviklede grundejerforeningen den nye Skovplads i samarbejde med Grøn Vækst, som er foreningens faste driftsoperatør