En gruppe unge fra Ørestad Nord spiller basketball på multibanen i parken. Banen er til fri afbenyttelse for alle i området.
Boldbaner &
fitness i det fri

I Ørestad har du fri adgang til boldbaner og træningsfaciliteter i parkerne. Du kan blandt andet spille fodbold, beachvolley, basketball, hockey og petanque. Få hele overblikket her i artiklen.

 

Spil fodbold på Ørestads kunstgræsbaner

Er du vild med fodbold i din fritid?

Bor, arbejder eller studerer du i Ørestad, har du adgang til bydelens populære kunstgræsbaner 1) på Grønningen i Ørestad Nord og 2) i Byparken i Ørestad City.

Banerne er frit tilgængelige, men brugen af dem følger en fast spilleplan. Boligforeninger, virksomheder, kollegier og studiehold i Ørestad har derfor mulighed for at ansøge om en fast ugentlig spilletid. Ansøgningsrunderne finder sted to gange årligt i marts og september.

Uden for de skemalagte spilletider er banerne til fri afbenyttelse efter først-til-mølle-princippet. De ledige tider er beregnet til dig, der bare vil spille lidt fritidsbold med vennerne eller familien.

Kunstgræsbanerne ejes og drives af de lokale grundejerforeninger. Se spilleplanerne her.

 

I Ørestad er der rig mulighed for bold og bevægelse. Her kæmper to lokale studiehold mod hinanden på kunstgræsbanen i Ørestad Nord.

To lokale studiehold kæmper på kunstgræsbanen i Ørestad Nord.

 

Dyrk fitness i det fri

Foretrækker du udendørs træning frem for fitnesscentret? Vil du kombinere din løbetur med nogle øvelser under åben himmel?

I Ørestad er særligt tre steder værd at se nærmere på. Vi starter i Syd og bevæger os nordpå:

1) Molepladsen på Richard Mortensens Vej ligger lige ud for Brasseriet 8Tallet og byder på et bredt udvalg af enkle træningsredskaber. Her træner du med Ørestads søer og skønne Kalvebod Fælled som kulisse. Stedet er desuden et besøg værd, fordi en frisk tur udenfor på det rigtige tidspunkt ofte belønnes med en spektakulær solopgange eller -nedgang.

2) Fitnessparken omkring Ørestad Streethal er anlagt af Grundejerforeningen Ørestad City. Den byder blandt andet på en løbesti, som snor sig mellem beplantningen, og forskelligeartede træningsstationer hele vejen rundt om hallen. Redskaberne i parken er udvalgt i samarbejde med en træningskonsulent. Her er der blandt andet monkeybars med ringe, balancestammer, push-up-bars, et street-workout-anlæg beregnet til træning med egen kropsvægt samt bokse og plinte til forskellige aktiviteter.

3) I Ørestad Nord har grundejerforeningen sørget for, at du har fri adgang til en stor træningspavillon i parken. Træningspavillonen gør det nemt for dig at træne i det fri og byder på et bredt udvalg af træningsredskaber. Derudover er den overdækket, så du kan træne i al slags vejr.

 

 

Multibane til basket og hockey

Hvis du er til basket og hockey, kan Grønningens multibane godt gå hen og blive dit nye yndlingssted.

Banen er placeret lige ved parkens grillzone, og du spiller i skønne parkomgivelser med DR Byen som kulisse.

Multibanen er til fri afbenyttelse efter først-til-mølle-princippet.

 

En gruppe unge spiller basketball på parkens multibane.

Basketball er et hit på Ørestad Nords multibane.

 

Spil beachvolley i Byparken

 

Du har rig mulighed for at dyrke bold og bevægelse på tværs af Ørestad. Prøv for eksempel beachvolley i Byparken.

 

Slå dine venner i petanque

 

Petanque på Grønningen.

 

Aktivitetstaget Bella

 

Bold og bevægelse på aktivitetstaget Bella.

Bold og bevægelse på aktivitetstaget Bella. Foto: Bellakvarter