Fitnessparken
dengang & nu

Grundejerforeningen har siden 2009 arbejdet med at udvikle lommeparker og åndehuller mellem kvarterets høje bygninger. Rundt om Ørestad Streethal er en græsplæne forvandlet til en fitnesspark.

Da Bjerget, VM-Husene og de andre bygninger på Ørestads Boulevard blev bygget, fik Grundejerforeningen Ørestad City overdraget en håndfuld tomme grunde mellem bygningerne. Foreningens opgave var at udvikle områderne til fælles brug i kvarteret.

Resultatet er til at tage og føle på.

Hvor der før var byggepladser og tomme græsarealer, finder du i dag områder som fitnessparken. Her kan du træne under åben himmel – indhyllet i bynatur og ikonisk arkitektur.

 

Grunden, hvor Ørestad Streethal og Fitnesspark i dag er etableret, set i 2009.

Grunden, hvor Ørestad Streethal og Fitnesspark i dag er etableret, set i 2009.

Hvor der før var byggepladser og tomme græsarealer, finder du i dag områder som fitnessparken. Her kan du træne under åben himmel - indhyllet i bynatur og ikonisk arkitektur
Ørestad Streethal og fitnessparken.

Ørestad Streethal og Fitnesspark.

 

Dedikeret til sport og træning

Den 1.700 kvm store Ørestad Streethal åbnede sine døre i 2017.

Men allerede inden den blev planlagt, havde grundejerforeningens bestyrelse dedikeret området til sport og træning.

Samme år etablerede foreningen fitnessparken, som omkranser den ikoniske hal, og der er derfor både indendørs og udendørs idrætsfaciliteter.

Der er dog lagt lige så betydelig vægt på parken, som der er på fitness. Bynaturen spiller nemlig en markant rolle. Parken byder på en løbesti, som snor sig igennem et bakket og tæt beplantet terræn med fitness-stationer fordelt i små lommer – og en dejlig summen fra de mange insekter, der også bruger parken.

 

Lommeparker til enhver smag

Lommeparkerne i Ørestad City kan alle noget forskelligt.

Går du langs sivegaden mellem Ørestad St. og Ørestad Streethal, kommer du forbi picnicoasen Prismehaven og Skovbrynet, hvor beplantningen har et ”vildere” udtryk.

I smørhullet mellem Edvard Thomsens Vej og Byparken finder du kvarterets fælles nyttehave, Frugtlommen.

 

Lommeparken Skovbrynet mellem Porthuset og Winghouse i Ørestad City.

Lommeparken Skovbrynet mellem Porthuset og Winghouse i Ørestad City.

 

Fakta om Ørestad Streethal og Fitnesspark

  • Grunden mellem VM Bjerget og Kronehaverne ejes af Grundejerforeningen Ørestad City, som udlejer lethalsarealet til Københavns Kommune
  • Kommunen driver hallen, mens grundejerforeningen udvikler og passer fitnessparken. Læs, hvordan du bruger Streethallen her
  • Streethallen er tegnet af NORD Architects
  • Fitnessparken er tegnet af MASU Planning