Naturdag på Grønningen i Ørestad i 2023. Børn og voksne bager snobrød over bål.
Naturdag
i Ørestad Nord

Naturdag i Ørestad Nord er et hyggeligt arrangement for børn, deres venner og familier, som sætter fokus på bynaturens værdi for hverdagslivet i bydelen.

Bynaturen er en vigtig ingrediens i Ørestads DNA, og så er den omdrejningspunktet for et af grundejerforeningernes arrangementer.

Naturdagen sætter fokus på bynaturens værdi for hverdagslivet med et sjovt program af naturaktiviteter i parken Grønningen.

Grønningen ligger mellem DR Byen, Københavns Universitet og Ørestads Boulevard og bliver passet og udviklet af Grundejerforeningen Ørestad Nord.

Dato og program for arrangementet bliver offentliggjort god tid i forvejen, i grundejerforeningernes fælles nyhedsbrev, på Facebook og på plakater rundt omkring i Ørestad.

Se billeder fra arrangementet nedenfor.

 

Der bliver bygget fuglehuse med vejledning fra Amager Skovhjælpere. Flere af fuglehusene, der blev bygget på 2022's Naturdag, er blevet hængt op i træer i parken.

 

DIY-værksted med fuglehuse til Naturdag i Ørestad Nord.

 

En lokal dreng tester en elektrisk løvblæser, som bruges af Ørestads gartnere.

 

Gartnernes store plæneklipper er et hit.

 

Leg med vild mad og naturens smage til Naturdag i Ørestad Nord.

 

Til Naturdag - og enhver anden sommerdag i Ørestad Nord - kan du tage på insektsafari i parken.

 

I 2022 hjalp børn fra kvarteret med at bore huller i en gammel træstammer, som efterfølgende blev placeret i parkens insekthave.

 

Flere af grundejerforeningens faste samarbejdspartnere deltog på Naturdag i 2022. Blandt andet Grøn Vækst, Bybi og Amager Skovhjælpere.

 

Snobrød på bålpladsen på Grønningen.