Året, der gik, bød på mange højdepunkter i Ørestad. Der var blandt andet stor opbakning til bydelens traditioner, heriblandt vandlaugets Søfest og anderæs i Ørestad Syd, hvor flere end 1000 mennesker deltog i festlighederne.

Året, der gik i Ørestads grundejerforeninger og vandlaug

2023 bød på alt fra lokale events og nye byrum til lysfestival og blomster under metrobanen, alt imens kanaler og parker blev passet, bede blev luget, og skraldespande blev tømt. Her er et lille udpluk af året, der er gået i Ørestads grundejerforeninger og vandlaug.

 

Ørestad bakkede op om traditionerne

I 2023 stod det klart, at både små og store i Ørestad bakker op om bydelens traditioner. 

Sankthans på Grønningen og Søfest og anderæs – arrangementer med mere end 10 års historie – tiltrak begge over 1000 deltagere. 

Derudover trak Ørestad Nords familievenlige Naturdag 200 unger og forældre til, og bydelens julearrangementer fortsatte med at vokse.

 

 

Tre nye parkområder blev indviet

Ørestad mødte også talrigt op, da grundejerforeningerne i september indviede tre nye byrum på én dag. 

I Skovrummet på Else Alfelts Vej vågnede de morgenfriske op til morgenopera og friskbagte croissanter, mens andre nød morgensolen fra parkens bænke og dyrkede yoga på det nyklippede græs. 

Dernæst rykkede festen videre til Parkpladsen i Arenakvarteret, som blev indhyllet i farver med hjælp fra over 100 børn – alle bevæbnede med maling, kridt og kreativ sans. 

Endelig blev Kaffebakkerne i Byparken åbnet med livemusik i læ for den bagende sol, musikbanko, lokal kaffe og cupcakes. 

 

 

Bylivspuljen havde fart på

Ud over egne events har Grundejerforeningerne Ørestad Nord, Ørestad City og Ørestad Vandlaug støttet lokale begivenheder med midler fra deres bylivspulje. 

Bylivspuljen er blandt andet gået til Tietgen Festival, Sound & Science Festival, kajakstafetten Campus Cup, fastelavnsfest i Byparken, biodiversitet i børnehøjde og Ørestad Loppemarked. Sidstnævnte gjorde sig endda bemærket med Københavns længste loppemarked. 

Derudover har Grundejerforeningen Ørestad Syd også oprettet sin egen bylivspulje, som i 2023 gik til blandt andet trommekoncert på Kalvebod Fælled, reggaekoncert og ugleshow i skøjtehallen. 

 

Gør som Campus Cup is Ørestad Nord og søg støtte til dit event.

Campus Cup er en årlig tradition i starten af efterårssemestret for universitetsstuderende i Ørestad Nord.

 

Ørestad til vands

Året, der gik, bød også på et hav af nyheder til vands. Først og fremmest var det en stor og, for mange, glædelig nyhed, at vandlaugets både og kajakker gjorde comeback i Ørestad Syds søer. 

Glæden blev desværre kort, for vandlauget var nødt til at fjerne dem igen. I løbet af sommeren forsvandt nøglerne til bådene en efter en, og vandlauget måtte politianmelde hærværk på nøgleboksen, som på voldelig vis var forsøgt brudt op. 

Vandet var bedre udnyttet, da vandlauget indgik aftale med Københavns Kommune om at forsyne en udtørret Grønjordssø med vand fra Ørestads kanalsystem. 

Sidst, men ikke mindst, havde vandlaugets driftsmedarbejdere to Amager-historikere med på rundtur i Ørestad for at medvirke i en podcast om Ørestads historie. 

 

 

 

Store og små fortællinger om Ørestad

København var i 2023 udpeget som verdens arkitekturhovedstad, og Ørestad var omdrejningspunkt for den internationale arkitekturkonference. I den forbindelse satte grundejerforeningerne spot på den forvandling, de har været med til at skabe i Ørestad. 

Over årene er mange kedelige græsplæner og gruspladser transformeret til grønne oaser. Det viste grundejerforeningerne blandt andet med en serie af installationer, der viste Ørestad dengang og nu. 

I Ørestad City dukkede nye skilte op med små fortællinger om byrummet, mens Ørestad Nord gjorde biodiversitet mere synligt i børnehøjde med insektsafari på Grønningen. 

 

Et stort skilt på hjørnet af Richard Mortensens Allé og Asger Jorns Allé viser, hvordan området Parkrummet er blevet forvandlet over de sidste år.

Skilt på hjørnet af Asger Jorns Allé og Richard Mortensens Vej.

 

Grundejerforeninger og vandlaug fik lysfestival til bydelen

Året bød også på masser af lys i vintermørket, da Copenhagen Light Festival løb af stablen.

Også i Ørestad, hvor grundejerforeningerne og vandlauget var værter for hele fem lysende kunstværker på tværs af bydelen. Det var med til at gøre februar lidt mere magisk for beboere og besøgende.

 

Året, der gik bød på mange højdepunkter. Blandt andet Copenhagen Light Festival, under hvilken fem lysværker kunne opleves i Ørestad på grundejerforeningernes og vandlaugets arealer.

 

Ørestads drift kørte på skinner

Ud over events, udvikling og nye tiltag i Ørestads mange byrum står grundejerforeningerne i fællesskab for drift, pleje og fornyelse af bydelens parker, pladser og private fællesveje. 

Det er bydelsdriften, der blandt andet sørger for, at fællesarealerne bliver saltet og ryddet for sne, at skader på bænke og skraldespande bliver fixet, og at de grønne områder ikke flyder over med skrald. 

I 2023 fik flere områder store ansigtsløft. Som et forsøg blev flere hundrede kvadratmeter under metroen byttet ud med ny muld og insektvenlige blomster. Rued Langgaards Vej ved Tietgenkollegiet fik bump, ny asfalt og flere p-pladser, mens en tidligere muddersti på Byfælleden blev opgraderet til grussti.

 

Vil du have Ørestads drift og udvikling direkte i din inbox i 2024? Skriv dig op til vores nyhedsbrev og følg året sammen med os.

 

Blomster under metrobanen i Ørestad City.

Forsøg med insektvenlige blomster under metroen i Ørestad City.