Oplev Copenhagen Light Festival i Ørestad fra den 3-26. februar 2023.

CPH Light Festival i Ørestad: oplev fem værker på kanten af naturen

Fredag den 3. februar begynder Copenhagen Light Festival 2023. Årets lysfestival varer tre uger frem, og i år kan du opleve fem værker i Ørestad.

Har du også fået nok af vintermørket?

Du er ikke den eneste.

Heldigvis venter et af vinterens højdepunkter, Copenhagen Light Festival, lige rundt om hjørnet.

Og i år er Ørestad udstillingssted for fem lysværker af danske og internationale kunstnere.

“Sammen med grundejerforeningernes bestyrelser glæder vi os til at præsentere fem lysværker i Ørestads parker og byrum. Vi håber, at mange københavnere – både blandt de ca. 45.000, som bor eller arbejder i Ørestad, og alle andre – har lyst til at gå en tur efter mørkets frembrud og opleve lyskunsten,” siger projektleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, Anne Fink Riis.

Copenhagen Light Festival starter fredag den 3. februar og slutter søndag den 26. februar.

Det er ikke første gang, lysfestivalen gæster Ørestad. Blandt andet i 2022 var Ørestad City og Vandlauget værter for to værker. I år er det dog lykkedes at udvide festivalen, fordi sekretariatet allerede i starten af året gik i gang med planlægning, dialog og finansiering.

Ud over de fem udendørs værker er det muligt at opleve to indendørs værker i HUB1-bygningen på adressen Kay Fiskers Plads 10. Adgang fra kl. 10-16.30.

 

Lysværket The Net af kunstneren Danai Lytra kan opleves i søen for enden af Robert Jacobsens Vej under hele Copenhagen Light Festival 2023. Du kan også tage med på lysvandring i Ørestad den 21. og 23. februar, hvor du bliver guidet igennem værkerne med to erfarne lysdesignere.

The Net er skabt af lyskunstneren Danai Lytra og kan opleves i søen ud for 8tallet.

Hvis man besøger Ørestad i forbindelse med lysfestivalen, vil man få nogle helt unikke oplevelser, som er med til at sætte bydelen på landkortet og vise, hvilket stof Ørestad også er gjort af
Anne Fink Riis, projektleder i Grundejerforeningssekretariatet

Oplev fem værker på tre km

Ligesom Ørestad er en mangfoldig bydel, er værkerne det også. Kunsterne bag de fem værker kommer nemlig både fra Grækenland (Danai Lytra), Italien (Lennowski), Hong Kong (TATI Studio) og Danmark (Mads Vegas og Frederik Dahl Hougs).

På Byfælleden markerer en lysende portal fejring af kyndelmisse. I Byparken kan man lade sig suge ind i en abstrakt videoprojektion understøttet af en elektronisk lydside. På Kay Fiskers Plads står en lysskulptur med lanterner af genbrugsplast. Og ved søerne kan du opleve et stort, svævende fiskenet over vandoverfladen. Alt imens lysgardinerne på broerne på Robert Jacobsens Vej får et nyt udtryk i anledning af festivalen.

“Hvis man besøger Ørestad i forbindelse med lysfestivalen, vil man få nogle helt unikke oplevelser, som er med til at sætte bydelen på landkortet og vise, hvilket stof Ørestad også er gjort af. Vi har hele vejen igennem haft en konstruktiv dialog med festivalsekretariatet og kunstnerne om, at værkerne også skulle passe til omgivelserne,” fortæller Anne Fink Riis og tilføjer:

“Værkerne er placeret, så de udgør en glimrende kunstrute, hvad end du hopper på cyklen eller tager turen til fods. Du kommer forbi alle fem værker på cirka tre km. Så hop i dit varmeste tøj og gå på opdagelse i Ørestad.”

 

Hop i dit varmeste tøj og gå på opdagelse i Ørestad. Du kan opleve syv værker på tre kilometer under CPH Light Festival 2023.

 

Fakta om CPH Light Festival

  • CPH Light Festival 2023 kan opleves fra den 3-26. februar i tidsrummet 17-22
  • Værkerne i Ørestad er finansieret i samarbejde mellem grundejerforeningerne og vandlauget i Ørestad, ligesom der er søgt midler hos Amager Vest Lokaludvalg
  • Festivalen løb for første gang af stablen i 2018
  • I 2022 besøgte ca. 350.000 mennesker festivalen
  • I 2023 bruger festivalen kun energibesparende LED-teknologi. Festivalens beregninger viser, at samfundet sparer mere energi ved at samles – end ved at sidde hjemme.
  • Læs mere om festivalen her og følg @cphlightfest på Instagram

 

I anledning af lysfestivalen har grundejerforeningerne fået lysdesigner Frederik Dahl Hougs til at opdatere lysgardinerne på broerne på Robert Jacobsens Vej.

I anledning af lysfestivalen har grundejerforeningerne fået lysdesigner Frederik Dahl Hougs til at opdatere lysgardinerne på broerne på Robert Jacobsens Vej.