Oplev Copenhagen Light Festival i Ørestad fra den 3-26. februar 2023.

CPH Light Festival i Ørestad: Oplev fem værker på kanten af naturen

Fredag den 3. februar begynder Copenhagen Light Festival 2023. Lysfestivalen varer tre uger frem, og i år kan du opleve fem værker i Ørestad.

Har du også fået nok af vintermørket?

Du er ikke den eneste.

Heldigvis venter et af vinterens højdepunkter, Copenhagen Light Festival, lige rundt om hjørnet.

Og i år er Ørestad udstillingssted for fem lysværker af danske og internationale kunstnere.

“Sammen med grundejerforeningernes bestyrelser glæder vi os til at præsentere fem lysværker i Ørestads parker og byrum. Vi håber, at mange københavnere – både blandt de ca. 45.000, som bor eller arbejder i Ørestad, og alle andre – har lyst til at gå en tur efter mørkets frembrud og opleve lyskunsten,” siger projektleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, Anne Fink Riis.

Det er ikke første gang, lysfestivalen gæster Ørestad. Blandt andet i 2022 var Ørestad City og Vandlauget værter for to værker. I år er det dog lykkedes at udvide festivalen, fordi sekretariatet allerede i starten af året gik i gang med planlægning, dialog og finansiering.

 

Visualisering af et af lysværkerne, som du kan opleve i Ørestad under CPH Light Festival 2023.

På Kay Fiskers Plads opsættes en lysskulptur med lanterner af genbrugsplast. Værket er skabt af lyskunstnerne TATI Studio, som har base i Hong Kong. Visualisering: TATI Studio

Hvis man besøger Ørestad i forbindelse med lysfestivalen, vil man få nogle helt unikke oplevelser, som er med til at sætte bydelen på landkortet og vise, hvilket stof Ørestad også er gjort af
Anne Fink Riis, projektleder i Grundejerforeningssekretariatet

Oplev fem værker på tre km

Ligesom Ørestad er en mangfoldig bydel, er værkerne det også. Kunsterne bag de fem værker kommer nemlig både fra Grækenland (Danai Lytra), Italien (Lennowski), Hong Kong (TATI Studio) og Danmark (Mads Vegas og Frederik Dahl Hougs).

På Byfælleden vil en lysende portal markere fejring af kyndelmisse. I Byparken kan man lade sig suge ind i en abstrakt videoprojektion understøttet af en elektronisk lydside. På Kay Fiskers Plads opsættes en lysskulptur med lanterner af genbrugsplast. Og ved søerne kan du opleve et stort, svævende fiskenet over vandoverfladen, mens lysgardinerne på broerne på Robert Jacobsens Vej får et nyt udtryk i anledning af festivalen.

“Hvis man besøger Ørestad i forbindelse med lysfestivalen, vil man få nogle helt unikke oplevelser, som er med til at sætte bydelen på landkortet og vise, hvilket stof Ørestad også er gjort af. Vi har hele vejen igennem haft en konstruktiv dialog med festivalsekretariatet og kunstnerne om, at værkerne også skulle passe til omgivelserne,” fortæller Anne Fink Riis og tilføjer:

“Værkerne er placeret, så de udgør en glimrende kunstrute, hvad end du hopper på cyklen eller tager turen til fods. Du kommer forbi alle fem værker på cirka tre km. Så hop i dit varmeste tøj og gå på opdagelse i Ørestad.”

 

 

Fakta om CPH Light Festival

  • CPH Light Festival 2023 kan opleves fra den 3-26. februar i tidsrummet 17-22
  • Værkerne i Ørestad er finansieret i samarbejde mellem grundejerforeningerne og vandlauget i Ørestad, ligesom der er søgt midler hos Amager Vest Lokaludvalg
  • Festivalen løb for første gang af stablen i 2018
  • I 2022 besøgte ca. 350.000 mennesker festivalen
  • I 2023 bruger festivalen kun energibesparende LED-teknologi. Festivalens beregninger viser, at samfundet sparer mere energi ved at samles – end ved at sidde hjemme.
  • Læs mere om festivalen her og følg @cphlightfest på Instagram

 

Græske Danai Lytras lysværk The Net er med i CPH Light Festival 2023. Oplev det fra den 3. februar ved søerne i Ørestad Syd.

Ved søerne kan du opleve et stort, svævende fiskenet over vandoverfladen. Værket af skabt af græske Danai Lytra, som bor og arbejder i Sverige. Visualisering: Danai Lytra