En sjagger hygger sig i lommeparken Frugtlommen tæt på Byparken.
En forhåbningsfuld sjagger hygger sig i området omkring Byparken. Foto: GFS Ørestad

Forårsklargøring: Ørestads fugledistrikt shinet op og indflytningsklar

Der er forår i luften, og det betyder flere blomster, fugle i fællessang og power på solen. Det betyder også, at Ørestads parker og udendørs arealer gøres klar til brug i de varme måneder. Som det allerførste har GFS Ørestad shinet Ørestads fugledistrikt i Byparken op.

Det er den tid på året, hvor blomsterne begynder at røre på sig, strålevis af D-vitamin venter lige om hjørnet, og forårshumøret er klar til at spire.

Sammen med Ørestads driftsoperatør Grøn Vækst har grundejerforeningernes fælles sekretariat GFS Ørestad derfor kastet sig over forårsklargøringen af bydelens fællesarealer. I løbet af marts skal der luges ud i bedene, og planter skal beskæres, så de har plads til at vokse. Derudover skal siddemøbler rengøres, sandkasser skal have nyt sand og plantekummer skal have nye flotte forårsblomster.

Allerøverst på listen står Ørestads fugledistrikt, som bydelsdriften nu har sat i stand og gjort indflytningsklar. Fugledistriktet rummer ca. 30 mejsekasser og 12 stærekasser og er beliggende i Byparken. Nærmere bestemt den tæt beplantede sti mellem Edvard Thomsens Vej og C.F. Møllers Allé, som også kaldes Løvtaget.

Alle fuglehusene er rengjort både ind- og udvendigt, og mindre skader på enkelte af husene er repareret.

Med andre ord: Fuglene kan bare flytte ind!

 

På billedet ses Løvtaget, som er den tæt beplantede sti mellem Edvard Thomsens Vej og C.F. Møllers Allé i Byparken.

På denne del af Løvtaget – tæt på hundegården – har grundejerforeningen rejst en pæl med stærekasser. Foto: GFS Ørestad

STÆRENE HOLDER SAMMEN – MEJSERNE VIL BARE GERNE VÆRE LIDT FOR SIG SELV

Ørestads fugledistrikt blev indviet i foråret 2020, da Grundejerforeningen Ørestad City opsatte mejsekasserne i Løvtagets træer. Senere samme år rejse foreningen en pæl med stærekasser monteret på hver af pælens fire sider, så fuglene kan opholde sig i husene uden at blive ristet.

Hvor alle stærekasserne er monteret på en enkelt pæl, er mejsekasserne hængt op med større mellemrum. Og det er der en god grund til.

“Mejser er lidt asociale. Derfor har vi sørget for, at der kun er én mejsekasse per træ. Stæren måler til gengæld i den mere ekstroverte ende og lever i kolonier. Derfor er stærekasserne – på bedste kollektivmanér – monteret på den samme pæl,” forklarer driftschef i GFS Ørestad Christian Andersen.

 

På billedet ses det grønne anlæg Løvtaget med Hotel Bella Sky i baggrunden.

Træerne bærer både løv, nåle og frugter, og med tiden vil trætoppene vokse ind i hinanden og skabe et løvtag hen over den lille parkallé. Foto: GFS Ørestad

FAKTA OM LØVTAGET

  • Etableret i 2016-17 omkring den sti, som forbinder Edvard Thomsens Vej med C.F. Møllers Allé i den vestlige ende af Byparken
  • Tegnet af SLA og anlagt af Grøn Vækst
  • Træsorterne er blandt andet stilk-eg, sølvpil, bævreasp, hjertebladet el og sød kirsebær
  • Terrænet er bearbejdet med bunddækkende planter, høje og såkaldte regnbede, hvor regnvandet samles og håndteres.