Kaskaderne har længe været hjem for en stor samling åkander, men snart skal bassinet bruges til byggeplads og åkanderne får derfor nyt hjem ikke langt derfra.

Vandlauget og GrønVækst har dagen igennem været i fuld gang med at flytte en masse åkander væk fra ”Kaskaderne”, som er det trappeformede bassin mellem Ørestad Station og Ørestad Bibliotek. Her skal der nemlig en byggeplads ifm. byggeriet af en ny kontorbygning mellem Neroport og biblioteket kaldet KLP3. For at redde åkanderne flyttes de over til kanalen langs Arne Jacobsens Allé.Åkanderne er alle placeret i metalkasser, der hver har en vægt på omkring 200 kg. Det har derfor været nødvendigt at bruge kran til at arbejdet og for at få fat i dem, har Vandlauget sænket vandstanden i de enkelt niveauer i Kaskaderne. I løbet af tirsdag er alle åkander flyttet over til kanalen langs Arne Jacobsens Allé.

Der går dog noget tid før åkanderne vokser op til overfladen, så lige nu er de lidt svære at få øje på. Vandlauget og GrønVækst har samarbejdet med en biolog, så man sikrede sig den mest skånsomme flytning af de mange vandplanter. Vi krydser fingre for, så mange som muligt har overlevet turen og snart vil blomstre op i deres nye kanal.  Senere på måneden tømmes Kaskaderne fuldstændigt for vand og fuldes op med grus, så man kan placere skurvognene ovenpå. Vandet omdirigeres via et rørsystem, så de øvrige kanaler fortsat fungerer, som de plejer. Når byggeriet af KLP 3 om ca. tre år står færdigt, reetableres hele området, så det kommer til at ligne sig selv igen.