Kultur- og byttecontainerne med lanceret med hyggelige aktiviteter på Asger Jorns Allé.

Kultur- og byttecontainere åbnet i Ørestad Syd

Træt af køkkenskabe og -skuffer, der aldrig vil lukke? Eller alt det legetøj, som ikke længere bliver brugt, men optager al opbevaringspladsen? Giv dine hengemte nytteting nyt liv ved at aflevere dem i Ørestads Byttecontainer – og find det, du ikke vidste, du havde brug for!

Genanvendelse og sociale partnerskaber er en stor del af Ørestads grundejerforeningers arbejde med bæredygtighed. I den forbindelse har Ørestad nu fået sin første Byttecontainer for beboere.

“Fra Ørestad Syd er der et stykke vej til nærmeste genbrugsstation med bytteordning, som ellers er populær flere andre steder i København,” fortæller Anne Christine Eskildsen, der er projektleder i kommunens Ressource- og Affaldsområde.

Nu har beboere et mere lokalt alternativ.

For at rykke bytteriet tættere på er Asger Jorns Allé valgt som bytteområde. I Byttecontaineren kan du komme af med det køkkenudstyr eller legetøj, som er for godt til at smide ud og fortjener et nyt hjem, ligesom du kan svinge forbi og finde din næste sovseske eller sweater helt gratis.

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har allerede udrustet containeren med lidt grej-kapital.

Containeren er et samarbejde mellem GFS Ørestad og Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune. Den er opstillet midlertidigt og skal indtil videre stå i Ørestad i seks måneder.

 

Der er mange aktører i Ørestad med gode idéer til arrangementer, men de mangler lokaler og grej, hvorfor de oplever, at det er svært at få dem ført ud i livet
Line Hørlück Eriksen, Kulturmedarbejder i Kultur S

KULTURCONTAINER FOR BYLIVSAKTØRER

Ud over Byttecontaineren er Københavns Kommunes 20 fod store kulturcontainer også landet på Asger Jorns Allé. Containeren er en grejbank, som skal gøre det nemmere for lokale aktører at holde arrangementer.

“Der er mange aktører i Ørestad med gode idéer til arrangementer, men de mangler lokaler og grej, hvorfor de oplever, at det er svært at få dem ført ud i livet,” fortæller Line Hørlück Eriksen, der er kulturmedarbejder i Kultur S i Københavns Kommune.

Derfor har Kommunen nu opstillet en lokal kulturcontainer. Containeren fungerer som grejbank ved at stille de nødvendige remedier til rådighed for foreninger og aktører, der vil lave aktiviteter i lokalområdet. Den skal ses som en låneplatform, hvor det er muligt kvit og frit at låne udstyr i tilfælde af, at man gerne vil holde et offentligt arrangement.