Kunstgræsbanen i Byparken i Ørestad City.
Kunstgræsbanen på Grønningen i Ørestad Nord.

Nye spilleplaner for Ørestads kunstgræsbaner i sommersæsonen

Faste spilletider på Ørestads kunstgræsbaner er i høj kurs. Det står klart efter en ansøgningsrunde i marts. Se de nye spilleplaner for sommersæsonen 2023 i bunden af artiklen.

Kunstgræsbanerne i Ørestad Nord og Ørestad City er drevet af de lokale grundejerforeninger.

For at understøtte banerne som lokalt mødested administrerer grundejerforeningernes fælles sekretariat to ansøgningsrunder om året. Her kan beboere samt lokale virksomheder, studiehold, foreninger og skoler ansøge om en fast, ugentlig spilletid – og få et fast sted at mødes og spille.

Det er der traditionen tro mange, der har gjort.

 

To lokale studiehold kæmper på kunstgræsbanen i Ørestad Nord.

Universitetsfodbold på kunstgræsbanen i Ørestad Nord.

 

Foreningsliv og universitetsfodbold

I Ørestad Nord har 41 navne fundet vej til spilleplanen, herunder DR, ITU FC og hold fra Tietgenkollegiet samt en række af studiehold fra Københavns Universitet. Studieretningerne konkurrerer mod hinanden igennem foreningen Universitetsfodbold. Mange af holdene har brugt banen i årevis, og Ørestad Nord har tradition for, at kvarterets kollegier og universiteter skaber studieliv og fællesskab på tværs af uddannelserne.

I Ørestad City har 12 navne fået plads, herunder lokale virksomheder som Rambøll, hvis medarbejdere får mulighed for at tilbringe tid efter arbejde med fodboldsko på. Derudover har institutioner og foreninger som Ørestad Skole, Ørestad Gymnasium og Ørestad IF fået tildelt spilletid på banen, som de bruger i idrætsundervisningen, frikvartererne og til træning.

Uden for de skemalagte spilletider kan banerne benyttes efter først-til-mølle-princippet.

 

Spilleplaner for sommersæsonen 2024

Ørestads kunstgræsbaner har fået nye spilleplaner. Her er spilleplanen for kunstgræsbanen i Ørestad Nord i sommersæsonen 2024.

 

Ørestads kunstgræsbaner har fået nye spilleplaner. Her er spilleplanen for kunstgræsbanen i Ørestad City i sommersæsonen 2024.