Ny bestyrelse i Grundejerforeningen Ørestad Syd pr. 18. april 2023.
Fra venstre: Steen Jürs, Udo Neu, Anne Aage, Bent Bugge, Sisse Veje, Erik Bagger, Per Østergaard.

Her er holdet bag Grundejerforeningen Ørestad Syd

Den første af Ørestads grundejerforeninger har netop afholdt årets generalforsamling. Mød holdet bag Grundejerforeningen Ørestad Syd og find ud af hvilke projekter, de fokuserer på i 2023.

Der er kommet ny bestyrelse i Grundejerforeningen Ørestad Syd, og den byder både på nye ansigter og en ny holdopstilling. Erik Bagger fra E/F 8Tallet tiltræder som nyt medlem af bestyrelsen, mens Bent Bugge fra KAB Ørestad Plejecenter overtager bestyrelsesposten fra NREPs Sisse Veje, som bliver suppleant i stedet.

Bestyrelsen består pr. 18. april 2023 af:

  • Steen Jürs, formand (E/F Stævnen)
  • Anne Aage, næstformand (By & Havn)
  • Erik Bagger (E/F 8Tallet)
  • Per Østergaard (Balder)
  • Bent Bugge (KAB Ørestad Plejecenter)
  • Sisse Veje, suppleant (NREP)
  • Udo Neu, suppleant (E/F Skovhuset)

 

Her er holdet bag Grundejerforeningen Ørestad Syd pr. 18. april 2023.

Holdet bag Grundejerforeningen Ørestad Syd.

Resten af året vil bestyrelsen fortsætte arbejdet med at føre Helhedsplanen for Ørestad Syd ud i livet. Der er udpeget to nye etapeområder, som skal udvikles – henholdsvis ud for Else Alfelts Vej 89-95 og Richard Mortensens Vej 63-75. Næste skridt er at få etaperne projekteret, inden den videre plan for udførelse kan lægges
Steen Jürs, bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad Syd

Helhedsplan, p-kontrol og traditioner

På generalforsamlingen gennemgik formand Steen Jürs bestyrelsens beretning for 2022:

“I 2022 fokuserede vi blandt andet på at udvide Skovrummet på Else Alfelts Vej med et nyt stykke, som forlænger parken op til Asger Jorns Allé som en del af Helhedsplanen for Ørestad Syd. Arbejdet gik i gang i september og nærmer sig sin afslutning. Beplantningen er indhegnet, så den får ro til at gro, inden bliver indviet senere på året.”

Grundejerforeningen hævede derudover alle plantekummerne på fælledpromenaden med 50 centimeter. Et tiltag, som har sikret bedenes overlevelse, fordi planterne ikke længere bliver tisset ihjel af hunde.

“Og så er overgangen til privat p-kontrol på foreningens arealer kommet i mål. Skiftet til privat p-kontrol har haft den ønskede effekt, da ulovlige parkeringer på brandveje og i rabatter nu også kontrolleres, og der generelt observeres færre ulovligt parkede biler,” forklarer Steen Jürs.

Grundejerforeningens p-kontrol er skiltet af Apcoa og er gældende på Else Alfelts Vej, Richard Mortensens Vej og Robert Jacobsens Vej samt kvarterets tværveje og promenader.

“I september dannede Ørestad Syds søer og kanaler rammer om kvarterets traditionsrige Søfest og anderæs – med rekordmange deltagere – og i november løb julearrangementet af stablen med risengrød, gløgg og juleklip i Kirken i Ørestad. Juletiden blev desuden fejret med lystænding på Robert Jacobsens Vej,” beretter Steen Jürs.

Vinterlyset fik i 2022 en stor opgradering i samarbejde med virksomheden Juleministeriet.

 

Skovrummet i henholdsvis juli 2021 og april 2023.

Skovrummet i henholdsvis juli 2021 og april 2023. Anlægsarbejdet nærmer sig sin afslutning.

 

Lysfestival, bylivspulje og flere grønne områder på vej

I 2023 har grundejerforeningen allerede været med i Copenhagen Light Festival og søsat sin egen Bylivspulje, som har til formål at støtte lokale initiativer og arrangementer.

“Vi ser frem til at uddele midler i det kommende år til ildsjæle, der har lyst til at bidrage til bylivet i Ørestad Syd,” fortæller Steen Jürs.

Resten af året vil bestyrelsen fortsætte arbejdet med at føre Helhedsplanen for Ørestad Syd ud i livet. Der er udpeget to nye etapeområder, som skal udvikles – henholdsvis ud for Else Alfelts Vej 89-95 og Richard Mortensens Vej 63-75. Næste skridt er at få etaperne projekteret, inden den videre plan for udførelse kan lægges.

“Derudover arbejder vi i bestyrelsen videre med at indrette de grønne områder, som er etableret indtil nu, så de inviterer til endnu mere leg og ophold,” slutter formanden.

Du kan læse hele referatet af generalforsamlingen her.

 

Græsstykket ud for Else Alfelts Vej 89-95, eller etape 15 ifølge Helhedsplanen, er blandt de næste områder i Ørestad Syd, som grundejerforeningen vil give et grønt løft.

Græsstykket ud for Else Alfelts Vej 89-95, eller etape 15 ifølge Helhedsplanen, er blandt de næste områder i Ørestad Syd, som grundejerforeningen vil give et grønt løft.

 

Hvad laver grundejerforeningen?

Siden 2017 har grundejerforeningen arbejdet med at realisere Helhedsplanen for fællesområderne syd for Asger Jorns Allé. Helhedsplanen bliver realiseret i etaper, og parkområderne bliver derfor etableret over en årrække. Grundejerforeningen udvikler tre gennemgående byrum langs med vejene:

  • Skovrummet på Else Alfelts Vej
  • Parkrummet på Richard Mortensens Vej
  • Kanalrummet på Robert Jacobsens Vej

Ligesom i Ørestads andre kvarterer er det grundejerforeningen, og ikke kommunen, som passer og udvikler de grønne områder samt pladser og private fællesveje. Foreningen er også en del af Ørestad Vandlaug, som passer bydelens kanaler og søer.

Læs mere om hvem, der gør hvad i Ørestad.

 

Vinterlys i træerne og på broerne på Robert Jacobsens Vej i Ørestad Syd.

Hele vinteren har træer og broer på Robert Jacobsens Vej været udsmykket med vinterlys.