På billedet ses et p-skilt med teksten "Parkering forbudt". Skiltet er opstillet af Apcoa Parking for Grundejerforeningen Ørestad City.
Parkering
Ulovligt parkerede biler på Kanalpladsen i Arenakvarteret. Foto: GFS Ørestad

De fire store grundejerforeninger i Ørestad har indgået aftaler om privat p-kontrol, som skal sikre en mere effektiv kontrol på foreningernes arealer.

Ørestad har længe haft udfordringer med ulovlige parkeringer og standsninger, og der har været svingende kontrol og håndhævelse. Derfor er de fire store grundejerforeninger i Ørestad ved at overgå til privat p-kontrol på deres arealer.

Den nye p-kontrol er allerede trådt i kraft syd for Asger Jorns Allé på Else Alfelts Vej, Richard Mortensens Vej og Robert Jacobsens Vej samt flere steder i Ørestad City. Gradvist overtager p-kontrolfirmaet Apcoa Parking parkeringskontrollen på resten af de pladser, stier og private fællesveje, grundejerforeningerne ejer og driver.

HOLD ØJE MED SKILTENE

“Når man overgår til ny parkeringskontrol, er der en hel masse ting, som skal falde på plads – og det tager tid. Sammen med Apcoa er vi i gang med at få placeringen af vores skilte godkendt hos kommunen. Nogle steder er p-kontrollen trådt i kraft, mens vi en del andre steder fortsat venter på godkendelse,” siger driftschef i GFS Ørestad Christian Andersen og tilføjer:

“Vi får en del spørgsmål til parkering, og det kan da også være forvirrende, hvilke regler der gælder hvor. Som udgangspunkt vil jeg derfor opfordre alle til at holde godt øje med de skilte, der er dér, hvor man parkerer. De fleste steder i Ørestad må man kun parkere i meget kort tid eller i et parkeringshus.”

Det vil altid fremgå af skiltning på vejene, hvem der fører kontrol på området, samt hvilket regelsæt der gælder.

FAQ

Parkering

Hvor kan jeg parkere i Ørestad?

Først og fremmest kan du parkere i p-husene, hvor der typisk er 30 minutters gratis parkering. Derudover kan du korttidsparkere langs mange af vejene i Ørestad (i op til 30 minutter).

Der findes også enkelte parkeringspladser i terræn.

Fælles for dem alle er dog, at du kun må parkere i opmærkede båse eller strækninger, hvor dette er tydeligt skiltet.

Hvad koster det at parkere i Ørestad?

Det koster altid noget at parkere i et p-hus, men det kan variere lidt alt efter hvem, der ejer det. Typisk ligger prisen på 9-18 kr. i timen. Der er typisk også mulighed for at have et abonnement, hvor du slipper for at betale efter hver parkering.

På vejene er det ikke muligt at betale for at holde parkeret i længere tid end det, der er angivet på skiltene. På de få parkeringspladser i terræn gælder typisk de samme regler som i p-husene. Men orientér dig på stedet, inden du går fra bilen.

Overtræder du parkeringsreglerne, kan du blive pålagt en p-afgift (pris fra 650 kroner).

Hvordan er reglerne for parkering?

Det er forskelligt, hvordan reglerne for parkering er i Ørestad. Læs derfor nøje, hvad der står på skiltene dér, hvor du parkerer, hvis du vil undgå en afgift.

  • By & Havn driver 15 parkeringsanlæg i Ørestad. Se hvor her
  • Field’s driver også store parkeringsanlæg på deres grund. Læs mere her
  • Grundejerforeningerne i Ørestad har hyret Apcoa til at varetage p-kontrol på de private fællesveje, som foreningerne ejer og administrerer. Dette sker gradvist. Det vil altid fremgå af skiltning på vejene, når Apcoa fører kontrol i området
  • Københavns Kommune administrerer parkeringsregler og p-kontrol på Ørestads kommunale veje samt de private fællesveje, som endnu ikke er overgået til Apcoa
  • Flere parkeringshuse er kun for beboerne i den tilknyttede ejendom. Her vil det ikke være muligt at parkere som besøgende.
Hvem kontakter jeg, hvis jeg har fået en p-bøde?

Hvis du mener, du har fået en uberettiget parkeringsbøde, skal du kontakte udstederen af den. Alt efter hvor, du har parkeret, kan det være forskelligt, hvem der har givet dig afgiften.

Det fremgår af skiltning på pladsen, hvem der kontrollerer området.

Hvem kontakter jeg, hvis jeg har brug for handicaptilladelse?

Hvis du skal have tilladelse til handicapparkering på en privat fællesvej i Ørestad, kan du kontakte grundejerforeningernes fælles sekretariat, GFS Ørestad.

GFS kan hjælpe dig videre, alt efter om det er noget, sekretariatet selv kan give tilladelse til, eller om det er Københavns Kommune, der skal give tilladelsen.