Da Bjerget, VM-Husene og de andre bygninger på Ørestads Boulevard blev bygget, fik Grundejerforeningen Ørestad City overdraget en håndfuld tomme grunde mellem bygningerne. Foreningens opgave var at udvikle områderne til fælles brug i kvarteret.
Resultatet er til at tage og føle på.
Hvor der før var byggepladser og tomme græsarealer, finder du i dag områder som fitnessparken. Her kan du træne under åben himmel – indhyllet i bynatur og ikonisk arkitektur.
Den 1.700 kvm store Ørestad Streethal åbnede sine døre i 2017.
Men allerede inden den blev planlagt, havde grundejerforeningens bestyrelse dedikeret området til sport og træning.
Samme år etablerede foreningen fitnessparken, som omkranser den ikoniske hal, og der er derfor både indendørs og udendørs idrætsfaciliteter.
Der er dog lagt lige så betydelig vægt på parken, som der er på fitness. Bynaturen spiller nemlig en markant rolle. Parken byder på en løbesti, som snor sig igennem et bakket og tæt beplantet terræn med fitness-stationer fordelt i små lommer – og en dejlig summen fra de mange insekter, der også bruger parken.
Lommeparkerne i Ørestad City kan alle noget forskelligt.
Går du langs sivegaden mellem Ørestad St. og Ørestad Streethal, kommer du forbi picnicoasen Prismehaven og Skovbrynet, hvor beplantningen har et ”vildere” udtryk.
I smørhullet mellem Edvard Thomsens Vej og Byparken finder du kvarterets fælles nyttehave, Frugtlommen.