Den første af Ørestads grundejerforeninger har netop afholdt sin årlige generalforsamling. Mød holdet bag Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter, og find ud af, hvilke projekter de fokuserer på i 2024. Der er blandt andet mere leg og natur på tegnebrættet.

Mere leg og natur på vej i Ørestad Arenakvarter

Den første af Ørestads grundejerforeninger har netop afholdt sin årlige generalforsamling. Mød holdet bag Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter, og find ud af, hvilke projekter de fokuserer på i 2024.

Der er kommet ny bestyrelse i Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter, som dækker området mellem Øresundsmotorvejen og Ejler Billes Allé.

Peter Noes (E/F Tårnhusene I) træder ud af bestyrelsen, mens Sisse Veje (E/F Byhusene III) overtager den femte bestyrelsespost og bærer faklen videre som foreningens repræsentant i Vandlauget. Sisse Veje har erfaring fra bestyrelsesarbejdet i Ørestad Syd.

Ola Hvamstad og Nicolaj Jensen fortsætter som henholdsvis formand og næstformand.

Bestyrelsen består pr. 10. april 2024 af:

  • Ola Hvamstad, formand (KAB Nordre Fælled Kvarter)
  • Nicolaj Jensen, næstformand (ATP Ejendomme)
  • Anne Aage (By & Havn)
  • Sisse Veje (E/F Byhusene III)
  • Torben Simonsen (E/F Fælledhusene)

 

Ørestad Arenakvarters bestyrelse har konstitueret sig i 2024. Fra venstre: Ola Hvamstad, Anne Aage, Nicolaj Jensen, Sisse Veje. Ikke til stede: Torben Simonsen.

Her er Ørestad Arenakvarters bestyrelse. Fra venstre: Ola Hvamstad, Anne Aage, Nicolaj Jensen, Sisse Veje. Ikke til stede: Torben Simonsen.

 

Arenakvarteret dengang og nu

På generalforsamlingen gennemgik formand Ola Hvamstad bestyrelsens beretning for 2023.

“I 2023 var København udpeget som verdens arkitekturhovedstad, og Ørestad var omdrejningspunkt for en international arkitektkonference. Sammen med Ørestads andre grundejerforeninger satte vi i den forbindelse spot på den forvandling, vores grønne områder har været igennem. Både digitalt og med store dengang og nu-skilte på Byfælleden og Skovpladsen,” fortalte bestyrelsesformanden.

 

I 2023 var København udpeget som verdens arkitekturhovedstad, og Ørestad var omdrejningspunkt for en international arkitektkonference. Sammen med Ørestads andre grundejerforeninger satte Ørestad Arenakvarters bestyrelse i den forbindelse spot på den forvandling, Arenakvarterets grønne områder har været igennem. Både digitalt og med store skilte på Byfælleden og Skovpladsen. På billedet ses skiltet på Skovpladsen på hjørnet af Ejler Billes Allé og Else Alfelts Vej.

Stort skilt på Skovpladsen i 2023 viste området dengang og nu.

 

Populære arrangementer

Grundejerforeningen opgraderede derudover en sjaskvåd trampesti på Byfælleden til en gangbar grussti i stil med dem, der er ude på fælleden. Stien, som før bare var jord, havde tendens til at blive glat og mudret, hver gang det regnede.

Og så var foreningen på banen med flere velbesøgte arrangementer.

“Traditionen tro blev årets julearrangement afholdt i Crowne Plazas atrium med julemandsbesøg, musik, DIY-værksted og julegodter til de mange besøgende, mens kvarterets børnefamilier mødte talrigt op, da vi i september indviede det nye område Parkpladsen. Her hjalp over 100 børn til med at udsmykke vejen med kridt og maling,” fortalte Ola Hvamstad.

 

Parkpladsen i farver.

 

Vinterlys og lysfestival

I både 2023 og 2024 deltog Arenakvarteret sammen med Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug i Copenhagen Light Festival.

“I februar 2023 kunne beboere og besøgende i Arenakvarteret opleve den lysende Candela Portal af kunstnere Mads Vegas på Byfælleden. Vi deltog i lysfestivalen igen i år med lysskulpturen Celestial Rhythms af designkollektivet Those Guys Lighting, som lyste Parkpladsen op,” berettede Ola Hvamstad.

 

Lysskulpturen Celestial Rhythms på Parkpladsen i Ørestad Arenakvarter under Copenhagen Light Festival i 2024. Foto: Christoffer Askman/vnr.TV

Lysskulpturen Celestial Rhythms på Parkpladsen i Ørestad Arenakvarter under Copenhagen Light Festival i 2024. Foto: Christoffer Askman/vnr.TV

Arenakvarterets børnefamilier mødte talrigt op, da vi i september indviede det nye område Parkpladsen. Her hjalp over 100 børn til med at udsmykke vejen med kridt og maling
Ola Hvamstad, bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter

Mere leg og natur på vej

2024 er allerede i fuld gang, og i starten af året plantede grundejerforeningen 47 træer og 150 småbuske på Byfælleden. Valget af træer er fordelt ud på syv hjemmehørende arter: Eg, ask, asp, tjørn, hassel, hyld og pære.

Til sommer realiserer foreningen derudover sin ventede legeplads på Parkpladsen, som har været forsinket på grund af blandt andet myndighedsgodkendelser og vintervejr. Dermed får Arenakvarterets børn et nyt, spændende sted at lege.

Også Byfælleden bliver et sjovere sted for de mindste, når grundejerforeningen pifter området op med ni kæmpetræstammer. Stammerne vil både fungere som insektbo og danne et flot, skulpturelt forløb, som børn og barnlige sjæle kan hoppe op og kravle rundt på.

Apropos Byfælleden, så afholder foreningen i 2024 et spritnyt event i form af en Naturdag.

Byfælleden skaber en naturlig overgang til Kalvebod Fælled, og den nærhed til naturen vil bestyrelsen gerne markere med en dag, hvor naturen og bynaturen er i centrum. På Naturdagen vil børnefamilier og andre naturinteresserede kunne deltage i forskellige aktiviteter, der bruger eller er inspireret af Byfælledens grønne omgivelser.

Tilmeld dig grundejerforeningernes og Vandlaugets fælles nyhedsbrev for at følge bestyrelsernes arbejde og få nyeste nyt direkte i din indbakke.

 

Leg og natur er i højsædet på Byfælleden i Ørestad Arenakvarter.

Der er mere leg og natur på vej til Byfælleden.

 

Hvad laver Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter?

Ligesom i resten af Ørestad er det grundejerforeningen, og ikke kommunen, som passer og udvikler de grønne områder og private fællesveje i Arenakvarteret. Det drejer sig om blandt andet Byfælleden, Fælledpromenaden, Else Alfelts Vej, Richard Mortensen Vej og Robert Jacobsens Vej nord for Ejler Billes Allé.

Foreningen er også repræsenteret i Ørestad Vandlaug, som passer bydelens kanaler og søer.

Arenakvarteret er afgrænset af Øresundsmotorvejen i nord, Ejler Billes Allé i syd, fælledpromenaden i vest og Kanalvej i øst.

Læs mere om, hvem der gør hvad i Ørestad.

 

Luftfoto af Ørestad Arenakvarter i 2023. Foto: By & Havn

Ørestad Arenakvarter og omegnen. Foto: By & Havn