Skitse af park og legeplads på Else Alfelts Vej.
Skitse af park med legeplads på Else Alfelts Vej. Visu: CADO

Ny park med legeplads på vej i Ørestad Syd

Grundejerforeningen Ørestad Syd forvandler i 2024 en græsplæne på Else Alfelts Vej til en park. Beboere og besøgende kan både se frem til mere bynatur og en legeplads til børnene.

Har du savnet en legeplads i Ørestad Syd?

I takt med, at der nu er over 12.000 beboere i Ørestad Syd og Arenakvarteret, er behovet for et samlingssted for de yngste også steget.

Der er ca. 2.000 børn mellem 0-9 år – men ingen legepladser, der er tilgængelige, mens daginstitutionerne er åbne.

Derfor har Grundejerforeningen Ørestad Syd, som led i helhedsplanen for kvarteret, arbejdet på at udvikle en park med legeplads, som alle kan bruge.

 

Græsplæne på Else Alfelts Vej, som i 2024 bliver forvandlet til en park og en legeplads.

Her er en del af det område, som Grundejerforeningen Ørestad Syd forvandler til en park og legeplads i 2024. Foto: Bertram Julius Krogh

 

Legeplads med inspiration fra fælleden

“Vi er rigtig glade for at være nået til denne etape af helhedsplanen. Ønsket om en legeplads har for mange ligget højt på listen, og vi glæder os til endelig at kunne indfri det,” fortæller Steen Jürs, der er bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad Syd.

Grundejerforeningen har blandt andet lagt vægt på, at legepladsen får en stærk identitet med inspiration fra fælledens natur og dyreliv, og at den er tilgængelig og åben for alle.

 

Visualisering af klydetårn, som bliver en del af legepladsen i Skovrummet i Ørestad Syd. Visu: CADO

Visualisering af klatretårn med rutsjebane. Ret til ændringer forbeholdes. Visu: CADO

Vi er rigtig glade for at være nået til denne etape af helhedsplanen. Ønsket om en legeplads har for mange ligget højt på listen, og vi glæder os til endelig at kunne indfri det
Steen Jürs, bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad Syd
Luftfoto, der viser, hvor grundejerforeningen laver en park og legeplads i 2024.

Den nye park og legeplads er opdelt i tre sektioner og strækker sig helt fra restauranten Sensu Sushi og ned til molepladsen. Luftfoto: By & Havn

 

Skovrummet breder sig

Projektet er næste etape i grundejerforeningens helhedsplan for Ørestad Syd, hvor visionen for Else Alfelts Vej er at skabe et bakket og frodigt strøg inspireret af fælledens omkringliggende natur.

Når etapen med legepladsen er færdig, vil Skovrummet strække sig fra Asger Jorns Allé og helt ned til søerne, hvor det kun vil være molepladsen, der mangler.

“Vi glæder os enormt meget til at binde de eksisterende dele af anlægget sammen, så Skovrummet i højere grad vil fremstå som en afrundet park og et naturligt, grønt forløb,” siger Steen Jürs.

Skovrummets mange planter og træer vil med tiden skabe et frodigt og intimt opholdsrum, hvor man både kan lege, gå sig en tur og sætte sig med sin bog i en af områdets siddemøbler.

Anlægsperioden går i gang til sommer og forventes afsluttet til vinter.

 

Fakta

  • Skovrummet er tegnet af landskabsarkitekterne BOGL
  • Legepladsen er udviklet i samarbejde med CADO
  • Grundejerforeningen Ørestad Syd har siden 2017 arbejdet med at realisere helhedsplanen for kvarteret, som blev til i samarbejde med beboere

 

Skovrummet på Else Alfelts Vej.

Skovrummet lige syd for det område, som skal forvandles i 2024.