Værket "For Peace!" vil kunne opleves ved søerne i Ørestad Syd under Copenhagen Light Festival den 2.-25. februar 2024.
Værket "For Peace!" er 125 meter i længden og bliver udstillet langs med søerne i Ørestad Syd. Foto: sedemminut

Ørestad deltager igen i Copenhagen Light Festival

Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug er igen i år gået sammen om at få lysværker til Ørestad, når Copenhagen Light Festival lyser hovedstaden op i februarmørket for syvende gang.

Lysfestivalen er en mulighed for at begive sig ud i vintermørket og få en anden oplevelse af byen, end man plejer – også i Ørestad.

“Vi glæder os til at præsentere fire lysværker i Ørestads parker og byrum. Vi er stolte over, at grundejerforeningerne og vandlauget igen i år samarbejder om at skabe oplevelser for store og små i bydelen,” fortæller Anne Fink Riis, der er projektleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad.

 

Unikke oplevelser

Men en lysfestival kommer ikke af sig selv.

For at den kan blive til virkelighed, er der flere ting, som skal gå op i en højere enhed. Værkerne er derfor nøje udvalgt til Ørestad.

“I tæt dialog mellem grundejerforeningerne, vandlauget og Copenhagen Light Festival har vi udvalgt værker, som vi synes, passer rigtig godt ind i bydelen. Vi har, så godt vi har kunnet, taget højde for vindforhold, noget så lavpraktisk som strøm og samspillet mellem værkerne og de byrum, de er udstillet i,” fortæller Anne Fink Riis og afslutter:

“Vi fik så mange positive tilbagemeldinger sidste år og håber at kunne gentage succesen. Med Ørestads deltagelse i Copenhagen Light Festival kommer bydelen endnu mere på landkortet, end den måske er i det daglige.”

 

Lysværket TETRA af Nicolas Paolozzi.

Oplev værket TETRA i Byparken fra den 2. februar. Foto: Nicolas Paolozzi

Vi fik så mange positive tilbagemeldinger sidste år og håber at kunne gentage succesen. Med Ørestads deltagelse i Copenhagen Light Festival kommer bydelen endnu mere på landkortet, end den måske er i det daglige
Anne Fink Riis, projektleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad

Her finder du værkerne

Det er ikke bare grundejerforeningerne og vandlauget, som bidrager til Copenhagen Light Festival. Også DR og IT-Universitetet deltager i år.

Det bringer Ørestad op på otte lysværker.

Værkerne er placeret forskellige steder i bydelen, og man kan tage turen til fods eller på cykel, ligesom det også er nemt at komme videre med metroen.

Ved søerne i syd på grænsen mellem Ørestad og Kalvebod Fælled kan beboere og besøgende se frem til et kunstværk, der strækker sig over ca. 125 meter.

På Parkpladsen ved Ejler Billes Allé sigter en roterende lysskulptur efter kosmos, mens et metallisk kredsløb af lys giver Byparkens gæster endnu mere grund til at stoppe op.

Langs Emil Holms Kanal i Ørestad Nord står en lysende bænk og venter på dig, mens en kæmpe meteor kommer til at tryllebinde enhver, som skal til/fra området ved DR Byen.

Og så kan du opleve hele tre værker ved ITU.

Fire værker er finansieret af Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug:

  • Enchanted Rest af Motion Avenue (IT)
  • TETRA af Nicolas Paolozzi (FR)
  • Celestial Rhythms af Those Guys Lighting (LV)
  • For Peace! af sedemminut (SK) (obs: åbner 6. februar)

Derudover deltager DR og ITU:

  • Fyr, Breathe with Me og Enchanted Uplift er finansieret, skabt af og udstillet ved ITU
  • Unorbit af Elisabeth Holager Lund (NO/DK) og Christoffer Møller (DK). Unorbit er finansieret af DR Koncerthuset, DR Vokalensemblet, VIGSØ og Christian Bonde med støtte fra Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug

Oplev Copenhagen Light Festival fra den 2.-25. februar 2024 i tidsrummet 17-22.

 

Kort over lysværker i Ørestad under Copenhagen Light Festival 2024.

 

Fakta

  • Copenhagen Light Festival starter fredag den 2. februar kl. 17 med 60 værker i områderne Indre by, Ørestad, Refshaleøen og Vestre Kirkegård
  • Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug er gået sammen om fire lysværker, mens DR og ITU også deltager med flere værker
  • Festivalen løb for første gang af stablen i 2018, hvor Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug repræsenterede bydelen med tre værker. Foreningerne er derudover gået sammen om to værker i 2022 og fem i 2023

Få mere at vide om Copenhagen Light Festival her.