Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter får overrakt en donation på 250.000 kroner fra Købmand Ferdinand Sallings Mindefond. Midlerne skal blandt andet gå til legeredskaber og byrumsmøbler på Parkpladsen. Det er lokale Bilka OneStop Field's, som har indstillet projektet til donation.
Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter får overrakt en donation på 250.000 kr. af Bilka OneStop Field's. Foto: GFS Ørestad

Arenakvarteret modtager donation på 250.000 kr. fra Salling Fonden

“Parkpladsen” ved Lille Kalvebod får i efteråret et grønt løft fra grusplads til lommepark. En donation på 250.000 kr. fra Bilka OneStop Field’s skal gå til legeredskaber og byrumsmøbler på den nye Parkplads.

I efteråret går Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter i gang med at lave gruspladsen ved Lille Kalvebod om til en park. Til det formål har foreningen modtaget intet mindre end 250.000 kr. fra Købmand Ferdinand Sallings Mindefond.

Drømmen om en grøn og attraktiv lommepark på det golde gadehjørne tager dermed et stort skridt nærmere realisering.

LEGEREDSKABER OG BYRUMSMØBLER

“Vi har længe drømt om at gøre området til et grønt mødested og en tankstation for insekter, og dette efterår sætter vi endelig vores planer i værk. Med Bilkas donation har vi nu også mulighed for at indrette Parkpladsen med legeredskaber og byrumsmøbler, så den nye ‘lommepark’ kan blive et samlingspunkt for hele familien,” fortæller Ola Hvamstad, der er bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter.

Det er Ørestads lokale Bilka, som har indstillet projektet til donation, og de ser et stort potentiale i Parkpladsen:

“Det betyder meget for os, at vi har mulighed for at støtte et projekt, som skaber liv i lokalområdet. Og det faktum, at det særligt kommer børn, unge og familier til gavn, er et stort plus i bogen,” siger Casper Østergaard, der er varehuschef i Bilka OneStop Field’s.

 

Bestyrelsesformand Ola Hvamstad og bestyrelsesmedlem Torben Simonsen bor begge to i Arenakvarteret. Begge glæder sig til den nye lommepark.

Bestyrelsesformand Ola Hvamstad og bestyrelsesmedlem Torben Simonsen bor begge i Arenakvarteret. Ligesom mange af deres naboer glæder de sig til at se den nye lommepark skyde op af gruset. Foto: GFS Ørestad

FRA GRUSPLADS TIL LOMMEPARK

Det grusbelagte område, som kaldes Parkpladsen, er stort, og det er derfor et projekt, grundejerforeningen har måttet tage tilløb til over flere år. Der skal nemlig mange træer, buske og blomster til at begrønne pladsen.

“Parkpladsen har vi virkelig glædet os til. Det er jo synd, at en plads med så meget potentiale skal ligge øde hen – særligt når nu her bor så mange mennesker i området. Det vil særligt gøre en stor forskel for de mange børn i kvarteret, men tanken er, at alle aldersgrupper vil få glæde af parken,” siger Ola Hvamstad.

Udviklingen af Parkpladsen har været på tegnebrættet i flere år og udspringer af beboernes egne idéer. I 2019 inviterede grundejerforeningen beboere med på samtalevandringer i Arenakvarteret. De blev fulgt op af en workshop på Parkpladsen i 2021, hvor foreningen inviterede naboerne til at komme med deres ønsker og idéer. Workshoppen understregede det store ønske om at begrønne pladsen.

Nu skal Parkpladsen endelig realiseres i samarbejde med grundejerforeningens driftsoperatør Grøn Vækst. Anlægsperioden er oktober til november 2022.