Anderæs i kanalen på Robert Jacobsens Vej i 2021. Foto: GFS Ørestad

Kom til Søfest og Anderæs i Ørestad Syd

Tag dine venner og familie med til en hyggelig dag i vandets tegn, når Ørestads Søfest løber af stablen for 11. gang den 11. september 2022 fra kl. 11.00 – 14.30.

Traditionen tro inviterer Vandlauget til Søfest i Ørestad Syd.

Der er drivvåde aktiviteter på programmet i form af blandt andet waterballs, bådsejlads, workshop med legetøj, klovneshow og Anderæs i kanalen. Festlighederne starter kl. 11 på molepladsen på Richard Mortensens Vej, mens Anderæset går i gang kl. 14 på Robert Jacobsens Vej.

 

Anderæset er Søfestens højdepunkt,. Her fyldes kanalen med badeænder, som skal ræse mod målstregen med præmier til de første 25 i mål.

Så er starten gået! Søfesten afsluttes med det sjove og traditionsrige Anderæs, hvor op mod 700 nummererede badeænder svømmer om kap mod målstregen. Foto: GFS Ørestad

AKTIVITETER TIL LANDS OG TIL VANDS

Til Søfesten er der både sjove, hyggelige og drivvåde aktiviteter på programmet. Du kan blandt andet glæde dig til:

  • Waterballs – gå på vandet
  • Ro en tur – både og kajakker er i vandet
  • Byg en flydende legetøjs-ø til din favoritfigur
  • Hyggelige havespil – stik din familie eller venner en udfordring i havespil
  • Salg af lodder til Anderæset – find badeanden med dit yndlingstal før din nabo
  • Klovneshow og ballondyr – klokken 11.30 får vi besøg af Klovnen Knud, som vil tage dig med på en cirkusrejse med trylleri, jonglering og andre klovnenumre. Efter showet laver Knud ballondyr i festlige farver.

Der vil være salg af kaffe, is og sandwiches.

 

Waterballs i søerne.

Prøv Søfestens waterballs og oplev, hvordan det er at gå på vandet – hvis altså du kan holde balancen! Foto: GFS Ørestad

 

Ro en tur i søerne.

Du har også mulighed for at ro en tur i søerne – der vil være både og kajakker i vandet. Foto: GFS Ørestad

700 BADEÆNDER I ANDERÆS

Vær med, når Ørestads traditionsrige Anderæs løber af stablen!

Ræset går ud på, at op mod 700 nummererede badeænder på én gang hældes i kanalen mellem 8tallet og Stævnen. Ænderne svømmer herefter om kap mod målstregen med præmier til de første 25 i mål.

Allerede fra Søfestens start kl. 11 kan du købe lodder til ræset i form af de badeænder, der skal dyste mod hinanden. Du udvælger selv dine lykkeænder – men vil du sikre dig #1 eller den djævelsk hurtige #666 skal du nok ikke vente for længe med at komme ud ad døren!

Ræset kommenteres live, og præmierne er sponsoreret af lokale aktører.  Alt overskud fra salget af badeænder går til at afholde næste års Søfest.

Søfesten er arrangeret af GFS Ørestad og Ørestad Vandlaug.

Find begivenheden på Facebook.

 

Vær med i Anderæset til Ørestads Søfest. Du vælger selv dine lykkeænder.

Du vælger selv dine lykkeænder. Foto: GFS Ørestad

 

Vær med i Anderæset til Ørestads Søfest. Du vælger selv dine lykkeænder.

Hvis du ikke kan nøjes med ét lod, er du velkommen til at købe flere og derved have flere ænder i spil. Alt overskud fra salget går til af afholde næste års Søfest. Foto: GFS Ørestad