Vidste du, at Byparken og flere af lommeparkerne i Ørestad City bugner med spiselige urter, bær og frugter? Kig efter dem på din næste gåtur og i løbet af sommeren - du må gerne plukke dem.

De røde ribs er lette at få øje på - og der er mange ribsbuske at kigge efter. Denne er fotograferet i Frugtlommen. Fotos: GFS Ørestad

I bærverdenen kan du bl.a. være heldig at finde røde og hvide ribs, stikkelsbær, hindbær og skovjordbær.

Blandt de mange spiselige planter og urter i Ørestad City kan du bl.a. finde citronmelisse, chokolademynte, cikorie, merian, oregano, vild timian og salvie.I Ørestad City er det særligt parkområderne Frugtlommen, Løvtaget og Skovbrynet, som byder på lækre råvarer.

Lige til at spise

Start med at gå på opdagelse i Frugtlommen, bydelens fælles nyttehave med beliggenhed mellem Cityhusene og Sejlhuset. Haven er indhegnet med kastanjehegn, men du er altid velkommen til at udforske bedene og plukke lækkerier til at tage med hjem.

Læg dernæst vejen forbi Løvtaget, som er den tæt beplantede sti mellem C.F. Møllers Allé og Edvard Thomsens Vej. Her kan det meget vel være, du finder et par hindbær- og stikkelsbærbuske.Citronmelisse - lige til at plukke.

Vild Mad

Hent inspiration til din sanketur og hjælp til at genkende de råvarer, som er i sæson, inde på Vildmad.dk eller i app’en Vild Mad. Her finder du også tips til, hvordan du kan anvende din fangst til madlavning.

Cikorie, salvie, oregano og røde ribs i Frugtlommen.