Generalforsamlingen i Grundejerforeningen Ørestad Nord er afholdt, og bestyrelsen byder velkommen til to nye medlemmer.
Der er kommet ny bestyrelse i Ørestad Nord, og den byder på to nye navne. Lise Schou og Heidi Christiansen bor begge i Ørestad Nord i henholdsvis Universitetshaven Øst og Karen Blixen Parken og tiltræder i grundejerforeningens bestyrelse som suppleanter. Velkommen til de nye ansigter!
Bestyrelsen består pr. 11. maj 2022 af:
- Pernille Toft, formand (Danmarks Radio)
- Jørgen Ørbech, næstformand (beboer, Universitetshaven Vest)
- Helle Dahl (Nordea)
- Michael Gørup Povlsen (beboer, Radiorækkerne)
- Merete Meisner (beboer, AAB 87)
- Lise Schou, suppleant (beboer, Universitetshaven Øst)
- Heidi Christiansen, suppleant (beboer, A/B Karen Blixen Parken)
FOKUS PÅ TRADITIONER, EVENTS OG BYNATUR
På generalforsamlingen blev sidste års udviklingsprojekter gennemgået, mens retningen for det kommende års udvikling blev sat.
Og så har foreningen officielt skiftet navn fra Ørestad Universitetskvarter til Ørestad Nord.
I 2021 anlagde grundejerforeningen blandt andet en ny grøn sti i kvarterets centrale park Grønningen. Stien snor sig fra parkens insekthave til vendepladsen på Kaj Munks Vej og er skabt for at adskille cyklister og gående. Grønningen fik også velkomstskilte ved alle indgange, som giver et overblik over parkens faciliteter, aktivitetstilbud og generelle ordensregler.
Derudover var Ørestad Nord igen vært for en fremragende Sankt Hans-aften, som i 2021 trak masser af besøgende til kvarteret.
I 2022 fastholder grundejerforeningen sit fokus på traditioner, events og videreudvikling af bynaturen. Først og fremmest den 21. maj med årets Naturdag, som bød på insektsafari, snobrød og andre sjove aktiviteter i parken. Naturdagen bliver skarpt efterfulgt af den traditionsrige Sankt Hans-aften i juni, som i år vender tilbage til det format, de lokale kender, med skattejagt, madboder og meget mere.
Foreningen iværksætter også en håndfuld nye formidlingstiltag, der skal støtte op om Ørestad Nord som et byområde, hvor der arbejdes målrettet med bynatur og biodiversitet i driften og udviklingen af udearealerne.
Endelig er bestyrelsen ved at gøre klar til at lancere grundejerforeningens strategiplan for 2022-2032. Den bygger på bestyrelsens ønsker for udviklingen af kvarteret samt hundredvis af besvarelser fra beboere, ansatte og studerende, der har bidraget via en spørgeskemaundersøgelse, og sætter rammerne for udviklingen de næste 10 år.
HVAD LAVER GRUNDEJERFORENINGEN?
Ørestad Nord er Ørestads ældste kvarter og afgrænses af Njalsgade i nord, Grønjordsvej i Syd, Ørestads Boulevard i vest og Amagerfælledvej i øst.
Ligesom i Ørestads andre kvarterer er det grundejerforeningen og ikke kommunen, som passer og udvikler områdets parker, pladser og private fællesveje. Foreningen er også en del af Ørestad Vandlaug, som sørger for bydelens kanaler og søer.
I løbet af de sidste 10 år har grundejerforeningen blandt andet udviklet kvarterets centrale park, Grønningen, fra græsplæne til grønt åndehul. Det startede med en kunstgræsbane, multibane og petanquebane i starten af forrige årti. Siden da er nye grønne anlæg og faciliteter poppet op hvert år.