Illustration af insektlivet i Ørestad Nord. Tegningen er inspireret af insekthaven ved daginstitutionen Jorden Rundt, som er anlagt af Grundejerforeningen Ørestad Nord.
Naturdag
i Ørestad Nord
Illustration: Jens Overgaard Christensen

Kom til Naturdag i Ørestad Nord

Lørdag den 21. maj kl. 11-14 er der Naturdag i Ørestad Nord – et hyggeligt arrangement for børn, deres venner og familier. Vær med til at fejre bynaturen i Ørestad, og få inspiration til at tage på insektsafari i din baghave.

Nærheden til naturen ligger dybt i Ørestads DNA, og trods sin unge alder byder den grønne bydel allerede på noget af Københavns vildeste og flotteste bynatur.

“I Ørestad tænker vi bynatur ind alle steder, hvor det overhovedet er muligt, for at understøtte og fremme biodiversiteten og livskvaliteten. Blomster, buske og træer er dejlige at se på og sikrer samtidig spise- og levesteder for byens insekter, sommerfugle og fugle,” fortæller projekt- og bæredygtighedskonsulent i GFS Ørestad Susanne Raben Rasmussen.

Og netop bynaturen har givet anledning til årets Naturdag i Ørestad Nord, som finder sted lørdag den 21. maj kl. 11-14.

Naturdagen byder på en række sjove aktiviteter og naturoplevelser i kvarterets centrale park Grønningen, som bliver passet og udviklet af den lokale Grundejerforening. Du kender sikkert navnet Grønningen andre steder fra, men Ørestads Grønning har hverken noget at gøre med Langelinie eller de røde gader i Matador. Nej, parken er beliggende mellem DR Byen, Københavns Universitet og Ørestads Boulevard og byder blandt andet på frodig bynatur og et væld af legepladser, boldbaner, en trækfærge og andre aktivitetstilbud.

Glæd dig blandt andet til at:

  • tage på insektsafari i parken med et spritnyt illustreret hæfte for børn
  • bygge et fuglehus
  • besøge parkens Naturcontainer
  • lære om biernes liv
  • ro en tur i båd eller kajak
  • bage snobrød over bål
  • … og andre aktiviteter med Amager Skovhjælpere, Bybi og gartnerne i Grøn Vækst.

Grundejerforeningen byder desuden på kaffe og honningis.

 

En flok børn og deres voksne er på insektsafari og går en tur i Grønningens insekthave.

Bynaturen har fra start været højt prioriteret i Ørestad Nord, hvor grundejerforeningen har indrettet den centrale park Grønningen med insektvenlige lommer og blomsteroaser. Her går børn og voksne tur i parkens Insekthave. Foto: GFS Ørestad

NY NATUROPLEVELSE: TAG PÅ INSEKTSAFARI

“Som populær storbypark giver Grønningen en enestående oplevelse af, hvad bynatur er og kan. Parken er nemlig udviklet med et væld af blomsteroaser og plantearter, som er udvalgt med det formål at tiltrække og brødføde insekter. Dertil bliver parken indrettet og passet på en måde, som skaber plads til den naturlige dynamik,” forklarer Susanne Raben Rasmussen.

Bynaturen kan og bør også opleves i børnehøjde. Grundejerforeningen i Ørestad Nord lancerer derfor på Naturdagen et spritnyt illustreret hæfte for børn med 10 af de mest genkendelige insekter. Hæftet er helt gratis og kan tages med på insektsafari i parken.

“Insektsafarien er en sjov sanseoplevelse i naturen i byen – og bare den første grund til, at du skal komme til Naturdagen. Med insektsafarien bliver biodiversitet meget håndgribelig for både børn og voksne. Den minder os om vores relation til naturen og dét, at når vi gør noget særligt for insekterne, så giver de tilbage – selv midt inde i byen,” slutter Susanne Raben Rasmussen.

 

En lækkersulten humlebi mæsker sig i nektaren fra en knopurt.

En lækkersulten humlebi mæsker sig i nektaren fra en knopurt. Knopurten er en hjemmehørende art, som er vaskeægte guf for bier og sommerfugle. Foto: GFS Ørestad