Ørestads drift maler en bænk med et træbeskyttende middel.
Ørestads driftsfolk er i fuld gang med at shine alle udendørs træflader og -møbler op. Foto: GFS Ørestad

Fuglene synger, insekterne summer, og Ørestads drift skruer op for blusset

Det bliver grønnere og grønnere, dagene bliver længere og længere, og udearealerne vækkes mere og mere til live. Hvor end man kigger hen, titter foråret frem, og Ørestads drift skruer nu op for blusset.

Foråret er ikke længere på vej. Det er over det hele. Fuglene synger, insekterne summer og udearealerne tages mere og mere i brug for hver dag, der går.

Sammen med sekretariatets driftsoperatør Grøn Vækst har GFS Ørestad derfor skruet op for driftsblusset. I år får Ørestad glæde af et grønt dream team, som bringer flere end 20 dygtige anlægsgartneres og driftsfolks kompetencer i spil.

 

Ørestads driftsfolk maler træplatformen med beachvolleybanen i Byparken med et træbeskyttende middel.

Ørestads driftsfolk maler træplatformen ved Byparkens beachvolleybane med et træbeskyttende middel. Foto: GFS Ørestad

TRÆMØBLER FÅR SOMMERTAN

Gartnerne er blandt andet i fuld gang med at shine alle udendørs træflader på grundejerforeningernes arealer op. Det gælder blandt andet bordebænkesæt og træplatformene ved vandet. Træbeskyttelse gør møblerne klar til et nyt års brug – og forfrisker samtidig trælooket.

Derudover har Ørestads drift sat ekstra kræfter ind på at beskytte udsat beplantning. Det forklarer Sekretariatsleder i GFS Ørestad, Pia Vannacci Elnif:

“Vi har for eksempel opsat et lavt fodhegn i Byparken ud mod fortovet til Ørestads Boulevard og Ø-Huset. Her har vi kunnet se, at mange skyder genvej på tværs af bedene. Hegnet markerer, med helt enkle midler, at her passer vi på beplantningen – og så undgår vi forhåbentlig, at en decideret trampesti tager form. Senere på året er det planen, at hjørnet skal plantes til, så området fremstår pænt helt ud til hegnet.”

 

Som et af forårets tiltag har bydelsdriften sat fodhegn op i det nordøstlige hjørne af Byparken. Hegnet skal være med til at beskytte beplantningen.

Som et af forårets tiltag har bydelsdriften sat fodhegn op i det nordøstlige hjørne af Byparken. Hegnet skal være med til at beskytte beplantningen. Foto: GFS Ørestad

ROBOTPLÆNEKLIPPERE PÅ PLETTEN

Nu, hvor foråret rigtigt er over os, er bydelsdriftens robotplæneklippere – Egon, Benny og Kjeld – også kommet på græs. Olsen Banden kører på solenergi og fik deres debut i Ørestad sidste sommer, men har siddet på bænken i vintermånederne.

“Sammen med vores driftsoperatør har vi i år givet solpanelerne et løft – i bogstaveligste forstand,” bemærker Pia Vannacci Elnif og fortsætter:

“Vi oplevede desværre sidste år, at panelerne, som var lave, blev trådt og stampet på, så i år har robotterne fået hundehuse, så i år skal der altså lidt mere til for at ødelægge dem.”

Robotterne patruljerer hver deres område i Ørestad. I Byparken kan du for eksempel møde Benny, som holder til ved Valentinsøen.

 

Robotplæneklipperen Benny lærer sit område ved Valentinsøen i Byparken at kende. I slutningen af sin arbejdsdag triller Benny ind i sit "hundehus" og lader op.

Robotplæneklipperen Benny lærer sit område ved Valentinsøen i Byparken at kende. I slutningen af sin arbejdsdag vender Benny hjem til sit “hundehus” og lader op. Foto: GFS Ørestad

TAG UD OG NYD FORÅRSBLOMSTERNE

Ørestads parker og grønne lommer bugner lige nu med de smukkeste forårsblomster. Gå en tur i det dejlige vejr og se hvor mange arter, du kan finde!

 

Forårsblomster i Byparken.

Byblomsterne i Ørestad er smukke, men er ikke kun valgt for synets skyld. De er også for insekterne. Insektvenlig beplantning bliver tænkt ind i stort set alle projekter, grundejerforeningerne laver. Foto: GFS Ørestad

 

Forårsblomster i Byparken.

Foto: GFS Ørestad

 

Forårsblomster i Byparken.

Foto: GFS Ørestad