Ørestads gartnere i Grøn Vækst kultiverer bedene på Arenakvarterets kanalplads.
Ørestads gartnere i Grøn Vækst kultiverer bedene på Arenakvarterets kanalplads. Foto: GFS Ørestad

Forårsklargøring: Jordforbedring giver planterne vokseværk

Sammen med byens anlægsgartnere gør GFS Ørestad bydelen klar til foråret. Som et af de første tiltag gøder bydelsdriften flere steder bedene med champost, som er et naturligt gødningsmiddel til jordforbedring.

Dagene bliver længere, og dagtimerne varmere. Der er forår i luften, og vi begynder at opholde os mere udenfor. I samarbejde med gartnerne i Grøn Vækst gør GFS Ørestad derfor bydelens rekreative områder klar til foråret.

Som et af de første tiltag har driftsfolkene gødet bedene i mange af bydelens grønne områder. Til det formål anvendes det økologiske jordprodukt champost, som består af hestemøg. Denne form for jordforbedring er rigtig god for de bede, som trænger til lidt ekstra pleje.

Champost styrker nemlig jordens humusindhold, hvilket helt naturligt øger planternes vækstevne. Jo højere humusindhold i jorden, des varmere bliver jorden – og des stærkere bliver planternes rodnet og arbejdsvilkår. Gartnerne gøder tidligt på foråret for at komme på forkant med forårsvarmen – og kultiverer jorden løbende hen over de varme måneder.

Glæd dig til at gå ture i frodige grønne omgivelser, der passes helt uden kunstgødning og kemisk ukrudtsbekæmpelse.

 

Gartner i Grøn Vækst er i gang med jordbedring omkring bedene med Royal Arena i baggrunden.

“Planteøerne” på Arenakvarterets Kanalplads bliver kultiveret. I løbet af de varme måneder vokser bedene sig store og smukke. Foto: GFS Ørestad

JORDFORBEDRING, FORÅRSBLOMSTER OG FUGLEHUSE

Ud over jordforbedring har bydelsdriften kastet sig over beskæring af planter, opsætning af plantekummer og renskæring af græskanter, så græsset ikke gror ind over stier og fliser.

Derudover skal bænke rengøres, sandkasser skal fyldes op med nyt sand og hundegårdene skal have nyt barkflis.

Og så har gartnerne gjort Ørestads fugledistrikt i Byparken indflytningsklar.

 

På billedet ses en række bede med det økologiske gødningsmiddel champost. Champost er et naturprodukt til jordforbedring, som består af hestemøg og ligner jord.

Arbejdet med jordforbedring er tydeligt i lommeparken Skovbrynet, som ligger mellem Porthuset og Wing House. Her er der plantet insektvenlige bede i massevis. Foto: GFS Ørestad