Vild mad i Ørestad.
Frugtlommen i Ørestad City er lige til at spise. Lommeparken er indrettet med lækre bær, frugter og urter, som du er velkommen til at sanke. GFS Ørestad

Vild mad i Ørestad: her kan du finde spiselige bær og urter

Vidste du, at flere af Ørestads parker og grønne rum bugner med spiselige urter, bær og frugter?

Du må gerne tage på sanketur og plukke urter, bær og frugter til eget brug på grundejerforeningens område. Det gælder blandt andet de store parker Grønningen og Byparken samt lommeparkerne i Ørestad City og de grønne områder på Else Alfelts Vej/Richard Mortensens Vej i Ørestad Syd.

Der er en gammel sjov regel, som siger, at man må plukke nok til at fylde en hat. Den hat skal nok blive hurtigt fyldt, hvis du ved hvor, du skal lede. Vi guider dig til tre af de skønneste “spiselige oaser” i Ørestad.

Læs videre og bliv inspireret!

 

Citronmelisse i Frugtlommen. Foto: GFS Ørestad

FRUGTLOMMEN

“Frugtlommen” er Ørestad Citys fælles nyttehave. Du er altid velkommen til at gå på opdagelse i haven, plukke krydderurter til din madlavning og smage på sommerens bær. Udvalget af råvarer varierer alt efter sæsonen.

I Frugtlommen kan du blandt andet finde citronmelisse, rabarber, estragon, timian, oregano og et bredt udvalg af bær.

Lommeparken findes mellem Byparken og Edvard Thomsens Vej. Find den på Google Maps.

 

Frugtlommen i Ørestad City er lige til at spise. Lommeparken er indrettet med lækre bær, frugter og urter, som du er velkommen til at sanke.

Frugtlommen i Ørestad City er lige til at spise. Lommeparken er indrettet med et væld af bærbuske, frugttræer og urter, som du altid er velkommen til at tage en bid af. Foto: GFS Ørestad

SKOVPLADSEN I ARENAKVARTERET

I den nordlige ende af Else Alfelts Vej – ved krydset på Ejler Billes Allé – finder du Arenakvarterets “Skovplads.”

Skovpladsen er et af de nyeste haveområder i Ørestad. I 2020 fik pladsen et grønt løft fra græsplæne til grøn oase med træer, volde, kampesten, bord-/bænkesæt og bede med lækre råvarer.

Her er der blandt andet plantet havtorn, stikkelsbær, røde ribs, solbær, mispel, vildpære, citrontimian, salvie, hassel og hyld.

Find Skovpladsen på Google Maps.

 

Skovpladsen byder på masser af dejlige råvarer og pladser, du vil kunne pakke en picnickurv ud på.

Skovpladsen byder på masser af dejlige råvarer og pladser, du vil kunne pakke en picnickurv ud på. Foto: GFS Ørestad

GRØNNINGEN

Ud over boldbaner, legepladser og hængekøjer gemmer Grønningen i Ørestad Nord på en skattekiste af vild mad.

Over årene er der blandt andet plantet æbletræer, ribs, solbær, stikkelsbær, løgkarse, purløg, oregano, salvie og havetimian. Gå en tur i parken og hold øjnene åbne efter bærrene og urterne i den tætte beplantning.

Find Grønningen på Google Maps.

 

Ud over boldbaner, grillpladser og hængekøjer gemmer Grønningen på en skattekiste af lækre råvarer. Gå på opdagelse i bedene og tag lækkerier med hjem til køkkenet.

Ud over boldbaner, grillpladser og hængekøjer gemmer Grønningen på en skattekiste af lækre råvarer. Gå på opdagelse i bedene og tag lækkerier med hjem til køkkenet. Foto: GFS Ørestad

VIDEN OM VILD MAD

Nu kender du nogle af de steder, der er værd at besøge på din sanketur. Men det kunne også være, du havde brug for mere viden om råvarerne og en guide til at genkende de forskellige planter, bær, svampe, blomster og nødder, du kan finde i naturen.

Hent fif og inspiration til din sanketur, hjælp til at genkende sæsonens råvarer og tips til anvendelse i madlavning på Vild Mad eller i Vild Mad-app’en. Vild Mad er god at have med i lommen, når du går på jagt efter (by)naturens godter.

God høst!