Cykelkaos på Kaj Munks Vej i Ørestad Nord. Ørestads grundejerforeninger rydder i februar og marts 2023 op og fjerne efterladte cykler. Cykeloprydningen bliver varslet 4-6 uger i forvejen med mærker på cyklerne.

Vi fjerner efterladte cykler for at rydde op i gaderne

Ørestads grundejerforeninger fjerner efterladte cykler for at rydde op i gaderne. Bliver din cykel markeret, har du en måned til at fjerne mærket og vise, at den bliver brugt. Efterladte cykler bliver ryddet til marts.

Grundejerforeningernes årlige cykeloprydning i Ørestad er i gang.

“Det er nødvendigt at få ryddet op i cyklerne med jævne mellemrum, så cykler, der ikke bliver brugt, bliver fjernet og giver plads til dem, der bliver brugt,” siger sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, Pia Vannacci Elnif, og fortsætter:

“I starten af februar sætter vi mærker på cykler, der holder i de udvalgte områder. Som cykelejer har du en hel måned til at fjerne mærket fra din cykel. Hvis mærket stadig sidder der efter en måned, betragter vi den som efterladt og fjerner den.”

 

Cykler hober sig op

Cykeloprydningen er nødvendig, fordi der løbende bliver efterladt cykler, som hober sig op i stativer, på fortove, op ad skilte, osv.

Her er de både i vejen for gående og andre cyklister, som må parkere deres cykler andre steder.

“Der er efterladte cykler flere steder på grundejerforeningernes arealer. Vi laver derfor en samlet indsats og får ryddet op på tværs af Ørestad. Vi fjerner cykler på grundejerforeningernes arealer, mens de enkelte boligforeninger, Københavns Kommune og Metroselskabet selv har ansvaret for deres områder,” forklarer Pia Vannacci Elnif.

Grundejerforeningerne markerer cykler, der er parkeret i følgende områder:

  • Ørestad Nord: Rued Langgaards Vej, Kaj Munks Vej og Emil Holms Kanal samt gaderne i August Schade Kvarteret
  • Ørestad City: Edvard Thomsens Vej samt sivegaden langs med Ørestads Boulevard inkl. stikveje
  • Ørestad Arenakvarter: Hannemannsparken ved Rambøll, Plazaparken ved Crowne Plaza og fælledpromenaderne samt Robert Jacobsens Vej, Richard Mortensens Vej og Else Alfelts Vej nord for Ejler Billes Allé
  • Ørestad Syd: Robert Jacobsens Vej og Richard Mortensens Vej syd for Ejler Billes Allé samt tværveje, promenader og Else Alfelts Vej syd for Asger Jorns Allé.

 

Efterladte cykler er indsamlet i forbindelse med grundejerforeningernes cykeloprydning. I 2022 blev der fjernet 114 cykler.

I 2022 blev der fjernet 114 efterladte cykler fra veje og parker i Ørestad ifm. grundejerforeningernes cykeloprydning.

 

Afleveres til hittegods

Hvis et mærkat ikke er fjernet efter fire uger, betragter grundejerforeningen cyklen som hittegods. Cykler bliver herefter fjernet og indleveret til Københavns Politi.

Når de efterladte cykler er fjernet, vil de blive opbevaret hos Politiets Hittegodskontor i en måneds tid. Bliver der ikke gjort krav på dem her, kommer de på politiauktion.

Grundejerforeningernes afmærkning af cykler finder sted i februar. Cykeloprydning finder sted en gang i marts. Det vil derfor være en god idé at tjekke i løbet af februar, om din cykel har fået et mærkat.