Cykeloprydning i Ørestads gader og byrum

Grundejerforeningerne i Ørestad har markeret 716 cykler på tværs af deres arealer. Cykler, der stadig er markeret efter en måned, bliver fjernet for at rydde op i bydelens gader og byrum.

Har du også lagt mærke til, at der flere steder i Ørestad virker til at stå efterladte cykler?

“Det er nødvendigt at rydde op en gang imellem, så efterladte cykler ikke tager pladsen fra cykler, der bliver brugt,” siger Jakob Jensen, der er driftsansvarlig i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, og fortsætter:

“Derfor gennemfører vi nu en cykeloprydning på grundejerforeningernes arealer. Alle cykler i udvalgte områder får et klistermærke, som man som ejer har en hel måned til at fjerne. Hvis mærket ikke bliver fjernet, betragter vi den som efterladt og fjerner den.”

 

Efterladte cykler på Kaj Munks Vej.

Efterladte cykler på Kaj Munks Vej.

For at komme til bunds laver vi en samlet indsats og får ryddet op i hele bydelen. Vi fjerner dog kun cykler i områder, hvor grundejerforeningerne har driftsansvaret. De enkelte grundejere, Københavns Kommune og Metroselskabet selv har ansvaret for deres områder, f.eks. bygningernes indre gårde og kommunale veje
Jakob Jensen, driftsansvarlig i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad

Efterladte cykler hober sig op

Cykeloprydningen er nødvendig, fordi der løbende bliver efterladt cykler, som hober sig op i stativer, på fortove, op ad skilte og mange andre steder.

Her er de både i vejen for gående og andre cyklister, som må finde et andet sted at parkere.

“Der bliver efterladt cykler mange steder i Ørestad, men nogle steder ser vi ekstra mange. For at komme til bunds laver vi en samlet indsats og får ryddet op i hele bydelen. Vi fjerner dog kun cykler i områder, hvor grundejerforeningerne har driftsansvaret. De enkelte grundejere, Københavns Kommune og Metroselskabet selv har ansvaret for deres områder, f.eks. bygningernes indre gårde og kommunale veje,” forklarer Jakob Jensen.

Følgende områder indgår i grundejerforeningernes cykeloprydning:

  • Ørestad Nord (218 cykler): Rued Langgaards Vej, Kaj Munks Vej og Emil Holms Kanal samt gaderne i August Schade Kvarteret
  • Ørestad City (197 cykler): Edvard Thomsens Vej og sivegaden langs Ørestads Boulevard samt stikveje
  • Ørestad Arenakvarter (125 cykler): Hannemannsparken ved Rambøll, Plazaparken ved Crowne Plaza og fælledpromenaden samt Robert Jacobsens Vej, Richard Mortensens Vej og Else Alfelts Vej nord for Ejler Billes Allé
  • Ørestad Syd (176 cykler): Robert Jacobsens Vej og Richard Mortensens Vej syd for Ejler Billes Allé samt tværveje, promenader og Else Alfelts Vej syd for Asger Jorns Allé.

Få mere at vide om, hvem der har ansvar for hvilke områder i Ørestad.

 

Efterladte cykler er indsamlet i forbindelse med grundejerforeningernes cykeloprydning. I 2022 blev der fjernet 114 cykler.

Grundejerforeningerne i Ørestad fjerner typisk mellem 100-200 efterladte cykler i forbindelse med deres årlige cykeloprydning.

 

Afleveres til hittegods

Hvis et mærkat ikke er fjernet efter fire uger, betragter grundejerforeningen cyklen som hittegods.

Cykler bliver herefter fjernet og indleveret til Københavns Politi.

Når de efterladte cykler er fjernet, vil de blive opbevaret hos Politiets Hittegodskontor i en måneds tid.

Bliver der ikke gjort krav på dem her, kommer de på politiauktion.

Afmærkningen af cykler finder sted sidst i september 2024, mens grundejerforeningernes cykeloprydning finder sted sidst i oktober. Hvis din cykel f.eks. står langs en vej, vil det derfor være en god idé at tjekke, om den har fået et mærkat.