Fredag den 21. juni kl. 15-16 indvier Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter sin nye legeplads på hjørnet af Richard Mortensens Vej og Ejler Billes Allé. Der er popcorn og saftevand til børnene – og legende børn i godt humør til de voksne.
En ny legeplads er skudt op på Parkpladsen i Arenakvarteret.

Ny legeplads åbner i Arenakvarteret: Vær med til at indvie den

Fredag den 21. juni kl. 15-16 indvier Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter en ny legeplads på hjørnet af Richard Mortensens Vej og Ejler Billes Allé. Der er popcorn og saftevand til børnene – og legende børn i godt humør til de voksne.

“Sidste år indviede vi Parkpladsen efter at have forvandlet den fra grusørken til lommepark. Det var en stor succes, men områdets hovedattraktion blev forsinket på grund af både myndighedsgodkendelser og vintervejr,” siger Ola Hvamstad, der er bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter, og fortsætter:

“Nu kan vi endelig indvie Parkpladsens spritnye legeplads, og det er alle børn og deres familier i lokalområdet inviteret med til!”

Under indvielsen deler grundejerforeningen gratis popcorn og saftevand ud, mens forældre kan nyde synet af børnene og møde andre beboere fra kvarteret.

 

Billie klipper snoren

I anledning af åbningen får Arenakvarteret besøg af supermarkedet Bilkas maskot Billie, der vil klippe den røde snor.

Legepladsen er nemlig blevet til med støtte fra Salling Fonden, da Ørestads lokale Bilka OneStop Field’s indstillede den til donation.

“Vi har længe gerne villet give Arenakvarterets børn et sjovt sted at lege – og deres forældre et sted at mødes. Den drøm har vi endelig fået gjort til virkelighed, og med Salling Fondens donation har vi lavet den legeplads, vi ville have,” slutter Ola Hvamstad.

 

Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter får overrakt en donation på 250.000 kroner fra Købmand Ferdinand Sallings Mindefond. Midlerne skal blandt andet gå til legeredskaber og byrumsmøbler på Parkpladsen. Det er lokale Bilka OneStop Field's, som har indstillet projektet til donation.

Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter har modtaget en donation af Salling Fonden til legepladsens realisering.

 

Fra grusørken til parkområde

Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter overtog driften af Parkpladsen fra By & Havn i 2017, og allerede dengang begyndte der at komme idéer på bordet til, hvad man kunne gøre med den i fremtiden.

Udviklingen fra grusørken til rekreativt område udspringer derfor i høj grad af beboernes ønsker og idéer, som er kommet på bordet på grundejerforeningens samtalevandringer og workshops. De mange gode input understregede især et stort ønske om at gøre pladsen grønnere og skabe et mødested for beboere.

Ud over Parkpladsen har Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter blandt andet brugt beboernes input i arbejdet med at udvikle Byfælleden samt Skovpladsen på hjørnet af Else Alfelts Vej og Ejler Billes Allé.

 

Parkpladsen i sommeren 2024. Området har fået en legeplads for kvarterets børn.

Sådan ser Parkpladsen ud i dag.

m

Parkpladsen før arbejdet med mere beplantning og legeplads.

Parkpladsen før Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarters arbejde.