To studiehold fra Ørestad Nord har opgør på den populære kunstgræsbane i Ørestad Nord

45 lokale hold får fast spilletid på kunstgræsbanen i Ørestad Nord

Interessen for Ørestads kunstgræsbaner er kæmpestor. På kunstgræsbanen i Ørestad Nord har hele 45 hold fået fast spilletid i vintersæsonen 2022-2023. Se spilleplanerne i bunden af artiklen.

Ørestads grundejerforeninger driver to kunstgræsbaner på hhv. Grønningen og i Byparken.

Banerne er populære og bliver hver dag brugt af beboere, virksomheder, foreninger, kollegier og studiehold i Ørestad.

For at understøtte banerne som samlingspunkt administrerer grundejerforeningernes fælles sekretariat, GFS Ørestad, to ansøgningsrunder om året. Lokale hold får på den måde et fast sted at mødes og spille, mens banerne er til fri afbenyttelse for beboere uden for de faste spilletider.

Pr. 24. oktober 2022 er spilleplanerne for vintersæsonen 2022-2023 officielt trådt i kraft, og der er både nye hold og gengangere på programmet.

 

I Ørestad Nord har mange af de aktive fodboldhold haft fast spilletid i årevis. Kvarteret har nemlig tradition for, at kollegier og studiehold bruger banen til at skabe fællesskab og mødes på tværs.

 

Mødested for kollegier og studiehold

I Ørestad Nord har 45 hold fået fast spilletid på kunstgræsbanen. Det viser kæmpe opbakning til banen som mødested.

Mange af holdene har haft fast spilletid i årevis. Ørestad Nord har nemlig tradition for, at kvarterets kollegier og studiehold bruger banen til at skabe fællesskab og mødes på tværs.

Det sker blandt andet igennem foreningen Universitetsfodbold, som samler hundredvis af tilskuere til turneringer og skaber studieliv på tværs af uddannelserne. Der er holdkampe hver uge.

“Sæsonstarten er gået forrygende,” fortæller holdtræner for historieuddannelsen ved KUA, Emil Berggren, og fortsætter:

“Der har været godt gang i kampene her på kunstgræsbanen, og en masse spændende kampe. Jeg har selv været ude at se et par stykker og også været med som træner. Det har været rigtig sjovt indtil videre.”

I Byparken i Ørestad City bliver kunstgræsbanen brugt aktivt af de lokale institutioner. Her har både Ørestad Skole, Ørestad Gymnasium og Ørestad IF fået spilletid flere dage om ugen. Skolen og gymnasiet er store grundejere i kvarteret og får altid faste banetider.

Dette så institutionerne har mulighed for at brede aktiviteterne ud i byrummet. Både i idrætstimerne og i frikvartererne.

 

Børn spiller fritidsbold på kunstgræsbanen i Byparken.

Kunstgræsbanen i Byparken bliver brugt meget af lokale institutioner og idrætsforeninger. Uden for de faste spilletider er der frit spil for beboerne.

 

Puslespil skal gå op

Grundejerforeningen Ørestad Nord har drevet kunstgræsbanen på Grønningen i mere end et årti og har de seneste år oplevet stigende interesse for banen.

Med flere og flere ansøgende hold bliver det dog sværere og sværere at lægge det puslespil, som får spilleplanen til at gå op.

“For at tilgodese alle lokale ansøgere har vi i en prøveperiode inddelt spilletiderne i 45 minutters pas. Dette i stedet for 60, som var kutyme, da banen havde maks. 35 ansøgere. I dag har den mellem 40 og 50,” forklarer kommunikationsmedarbejder i GFS Ørestad, Bertram Julius Krogh.

Det er dog ikke alle hold, der er lige tilfredse med spilleplanen.

“Selv om holdene generelt er glade for den gratis spilletid, de får i Ørestad, kan 45 minutter for nogle virke som en begrænsning. Én mulighed er, at alle lokale hold får glæde af en spilletid. En anden er, at flere får et nej, så der bliver plads i planen til at forlænge tiderne. Vi har nu afprøvet begge modeller og evaluerer inden næste ansøgningsrunde,” slutter Bertram Julius Krogh.

 

Hvornår er der ansøgningsrunde igen?

Spilleplanerne for vintersæsonen varer fra den 24. oktober 2022 til den 10. april 2023.

Næste ansøgningsrunde er i marts 2023. Få nyt om Ørestads bydelsdrift, byliv og udvikling i din indbakke ved at skrive dig op til grundejerforeningernes skrive dig op til grundejerforeningernes nyhedsbrev.

Kunstgræsbanerne på Grønningen og i Byparken ejes og drives hhv. af Grundejerforeningerne Ørestad Nord og Ørestad City igennem foreningernes fælles sekretariat. Har du spørgsmål til banen/spilleplanen, eller ønsker du at anmelde hærværk på græs, inventar eller lys, kan du sende en mail til kontakt@orestad.net.

 

Spilleplan for kunstgræsbanen i Ørestad Nord for vintersæsonen 2022-2023.

 

Spilleplan for kunstgræsbanen i Byparken for vintersæsonen 2022-2023.