Kom og fejr indvielsen af Ørestads nye grønne byrum. Grundejerforeningerne inviterer til nabohygge med udendørs aktiviteter på tre stoppesteder lørdag den 9. september.

1 dag – 3 fejringer: Vær med, når vi indvier Skovrummet, Parkpladsen og Kaffebakkerne

Kom og fejr indvielsen af Ørestads nye grønne byrum. Grundejerforeningerne inviterer til nabohygge med udendørs aktiviteter og fejringer på tre stoppesteder lørdag den 9. september.

Har du set frem til at kunne tage Ørestads nye grønne områder i brug?

Nu er ventetiden overstået. Skovrummet, Parkpladsen og Kaffebakkerne skal indvies, og du er inviteret til et brag af en nabofest, hvor de store byggepladshegn tages ned, og byrummene bliver åbnet.

“Områderne har været hegnet ind for at give træer, græs og planter ro til at gro. Det ser indtil videre ud til, at det er lykkedes,” siger Pia Vannacci Elnif, der er sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, og fortsætter:

“Vi bad beboerne og de lokale erhvervsdrivende om at væbne sig med tålmodighed, og det har folk heldigvis været forstående overfor. Vi takker for tålmodigheden og kvitterer med tre fejringer på én dag, hvor man kan glæde sig til alt fra morgenopera og yoga til krea-workshops og koncerter.”

 

Skovrummet på Else Alfelts Vej. Den første af de tre fejringer finder sted i Ørestad Syds Skovrum.

Skovrummet på Else Alfelts Vej. I dag er den gamle byggepladsgrund forvandlet til en levende park.

Skovrummet i 2020.

Skovrummet i 2020.

Vi bad beboerne og de lokale erhvervsdrivende om at væbne sig med tålmodighed, og det har folk heldigvis været forstående overfor. Vi takker for tålmodigheden og kvitterer med tre fejringer på én dag, hvor man kan glæde sig til alt fra morgenopera og yoga til krea-workshops og koncerter
Pia Vannacci Elnif, sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet

Tre fejringer med forskellige fokus

Dagen starter i Skovrummet på hjørnet af Else Alfelts Vej og Asger Jorns Allé. Her er der udendørs yoga i to sessions, og du kan opleve morgenopera. Der vil være croissanter og kaffe fra La Boulangerie og Kalles Kaffe.

Kl. 12 går turen til Arenakvarteret og Parkpladsen på hjørnet af Richard Mortensens Vej og Ejler Billes Allé, hvor der er lagt op til festlig kreativitet og farveglæde for børn og barnlige sjæle.

Efter et frikvarter fra kl. 14-15 flytter fejringen til Byparken og Kaffebakkerne, hvor der er cupcakes fra Bake My Day og kaffe fra Bella’s Coffee Cup fra kl. 15. Eftermiddagens musikprogram starter kl. 15.30 med voksenvenlig børnemusik, skarpt efterfulgt af et slag musikbanko og til sidst funky latinjazz til at lukke ballet.

Indvielserne er arrangeret af Grundejerforeningerne Ørestad Syd, Ørestad Arenakvarter og Ørestad City. Kaffe og søde sager er gratis og uddeles, så længe lager haves. Se det fulde program for dagen nedenfor eller find begivenheden på Facebook.

 

Parkpladsen på Richard Mortensens Vej. Den anden af de tre fejringer finder sted i den nye lommepark, som i mange år har været en kedelig grusplads.

Parkpladsen, eller “gruspladsen,” har altid været lidt af et mysterie. Efter forvandlingen er der dog meget mere grund til at besøge pladsen i Arenakvarteret.

Parkpladsen, eller "gruspladsen," har altid været lidt af et mysterie. Efter forvandlingen er der dog meget mere grund til at besøge pladsen i Arenakvarteret.

Parkpladsen i 2021.

 

Godmorgen i Skovrummet

Sted: Skovrummet på Else Alfelts Vej

 • 10-12: Kaffe, juice og croissanter fra La Boulangerie og Kalles Kaffe (så længe lager haves)
 • 10-10.30: Morgenopera, med Brian G. Jensen & Ulrich Stærk
 • 10.40-11.15 og 11.25-12.00: Outdoor Yoga, ved Storm & Rod Yoga

 

Parkpladsen i farver

Sted: Parkpladsen på Richard Mortensens Vej

 • 12-14: Kaffe samt urtebrus fra FRAK (så længe lager haves)
 • 12-14: Udsmyk vejen med kridttegninger af blomster og insekter, ved KreaKiddo
 • 12-14: “Vilde insekter“ -workshop for børn og barnlige sjæle, ved Tokyo Blue artgroup
 • 12-14: Smag på naturen, med Sans og Sank

 

Kaffebakkerne spiller op

Sted: Kaffebakkerne i Byparken

 • 15-17: Cupcakes og kaffe fra Bake My Day og Bella’s Coffee Cup (så længe lager haves)
 • 15.30-16.30: Koncert med Jan Hilmar & Band – voksenvenlig børnemusik
 • 16.45-17.45: Musikbanko med Folkehuset Absalon
 • 18-19: Koncert med CUBOP – funky latinjazz

 

Kaffebakkerne i Byparken.

Kaffebakkerne er navngivet efter Byparkens ejendommelige “kaffekop” og består af opgravet jord fra et tidligere anlægsprojekt i parken. I dag er bakkerne plantet til med insektvenlige blomster, som giver området præg af en lille sanseoase og tankstation for insekter.

Kaffebakkerne er navngivet efter Byparkens ejendommelige "kaffekop" og består af opgravet jord fra et tidligere anlægsprojekt i parken. I dag er bakkerne plantet til med insektvenlige blomster, som giver området præg af en lille sanseoase og tankstation for insekter.

Før opgraderingen havde Kaffebakkerne ikke så meget at byde på.