Illustration af insektlivet i Ørestad Nord. Tegningen er inspireret af insekthaven ved daginstitutionen Jorden Rundt, som er anlagt af Grundejerforeningen Ørestad Nord.
Illustration: Jens Overgaard Christensen

Naturdag på Grønningen: Bag snobrød og byg dit eget fuglehus

Holder du også af naturen i byen? Lørdag den 26. august er du inviteret til Naturdag på Grønningen i Ørestad Nord, hvor du kan bygge fuglehus, smage på naturen, bage snobrød – og meget mere.

Nærhed til naturen er en vigtig ingrediens i Ørestads DNA.

Ud over at være nabo til fælleden rummer bydelen en sprudlende bynatur, som bare venter på at blive opdaget og oplevet.

Den er omdrejningspunktet for Grundejerforeningen Ørestad Nords Naturdag på Grønningen, som finder sted lørdag den 26. august kl. 11-14. Naturdagen er et hyggeligt arrangement i børnehøjde, som viser, at det både er nemt og sjovt at få oplevelser med bynaturen.

 

Der bliver bygget fuglehuse med vejledning fra Amager Skovhjælpere. Flere af fuglehusene, der blev bygget på 2022's Naturdag, er blevet hængt op i træer i parken.

Til Naturdag på Grønningen kan du bygge dit eget fuglehus.

Naturdagen er et hyggeligt arrangement i børnehøjde, som viser, at det både er nemt og sjovt at få oplevelser med bynaturen

Snobrød, sejltur og insektsafari

Naturdagen byder på et væld af aktiviteter i parken Grønningen, som ligger mellem Ørestads Boulevard, Københavns Universitet og DR Byen.

Glæd dig til en hyggelig dag, hvor alle dine sanser kommer i spil, og du lærer bynaturen omkring dig bedre at kende.

Aktiviteter:

  • Byg et fuglehus
  • Smag på naturen
  • Tag på insektsafari
  • Bag snobrød over bål
  • Mød en naturvejleder
  • Lav kogleinsekter
  • Ro en tur i kanalen
  • Prøv gartnernes værktøj

 

En lokal dreng tester en elektrisk løvblæser, som bruges af Ørestads gartnere.

Det er også muligt at prøve en elektrisk løvblæser eller sidde i en stor plæneklipper.

 

Naturelskere fra nær og fjern

Du får blandt andre mulighed for at møde Ørestads anlægsgartnere, en rejseglad naturvejleder og eksperter i vild mad og honning, der alle er klar til at give dig og din familie en spændende Naturdag.

Grønningen får også besøg af lokale Amager Skovhjælpere, der slår et pop-up-fuglehusværksted op. Du kan enten tage dit fuglehus med hjem eller hænge det op i parkens fugledistrikt, som indtil videre består af huse bygget på Naturdagen i 2022..

Naturdagen er åben for alle og gratis at deltage i. Dagen er arrangeret af Grundejerforeningen Ørestad Nord, som passer og udvikler kvarterets parker, pladser og private fællesveje.

Hvor? Parken Grønningen, Kaj Munks Vej 12, 2300 København S

Hvornår? Lørdag den 26. august kl. 11-14

Find begivenheden på Facebook.

 

Sådan finder du vej

Der er mange måder, du kan komme til Grønningen på – her er en håndfuld af dem. Vi anbefaler, at du kommer på cykel, gående eller med metroen, da det ikke er muligt at komme ind med bil.

 

Rutevejledning til Naturdag på Grønningen.