Belysningen på de tværgående stier er en såkaldt elementbelysning, som bl.a. består af lyspullerter og uplights. Foto: GFS Ørestad

Stibelysning i Byparken er på vej

Grundejerforeningen Ørestad Citys belysningsprojekt på de tværgående stier i Byparken er undervejs. En række uforudsete problemer med elektronikken har dog forsinket og vanskeliggjort arbejdet.

UFORUDSETE PROBLEMER

Det var meningen, at belysningsplanen skulle gennemføres i november, så beboere og brugere af Byparken kunne nyde lyset fra den 1. december. Så nemt skulle det dog ikke gå.

Først og fremmest har der på det seneste været udfald i belysningen, som er blevet testet over den sidste tid. Udfaldet skyldtes en fejl i jule- og vinterbelysningen i parken, som fik resten af lyset til at slå fra. Dette skulle nu være håndteret.

Et andet problem er, at flere lamper skal justeres. GFS Ørestad har kigget på flere steder, hvor lyset ikke spiller efter hensigten. Arbejdet er bestilt, men grundet corona er elektrikerne ekstremt underbemandede. Og det trækker projektet ud.

Lyset er bestemt ikke glemt – det er på vej.

I stedet for almindelig stibelysning har Grundejerforeningen Ørestad City prioriteret elementbelysning og brugt lamper, som lyser træer og buske op og modvirker kontrasterne mellem lys og mørke

Visualisering af belysningsplanen. Lyskilder er illustreret på kortet som gule pletter. Visu: Rasmus Striberg

HVILKEN SLAGS BELYSNING?

I stedet for almindelig stibelysning har Grundejerforeningen Ørestad City brugt lamper, som lyser træer og buske op og modvirker kontrasterne mellem lys og mørke.

Belysningen er en såkaldt elementbelysning, som skal gøre det nemmere at orientere sig og mere trygt at færdes i parken i denne mørke tid.

Projektet blev besluttet på generalforsamlingen i marts og iværksat hen over sommeren. Her plantede GFS Ørestad pilebuske langs flere af stierne og fik gravet kabler ned. Nu er målet inden for rækkevidde. Alle, der venter på belysningen, skal have tak for deres tålmodighed.