Kunstgræsbanen i Byparken i Ørestad City.
Kunstgræsbanen i Byparken. Foto: Bertram Julius Krogh

Nye spilleplaner for kunstgræsbanerne i vintersæsonen 2023-2024

Faste spilletider på Ørestads kunstgræsbaner er i høj kurs, og den 24. oktober træder nye spilleplaner i kraft. Se spilleplanerne for vintersæsonen 2023-2024 i bunden af artiklen.

Grundejerforeningerne Ørestad Nord og Ørestad City har drevet kunstgræsbanerne på Grønningen og i Byparken i over 10 år.

For at understøtte banerne som lokalt mødested administrerer grundejerforeningerne to ansøgningsrunder om året. Her kan beboere samt lokale virksomheder, studiehold, foreninger og skoler ansøge om ugentlig spilletid – og få et fast sted at mødes og spille.

Ansøgningsrunden for vintersæsonen 2023-2024 er overstået, og traditionen tro har mange ansøgt – og er blevet tildelt spilletid.

 

To lokale studiehold kæmper på kunstgræsbanen i Ørestad Nord.

Kunstgræsbanen i Ørestad Nord.

 

Idrætstimer og universitetsfodbold

Ørestad Nord har hele 42 navne funder vej til spilleplanen, herunder DR Idræt, ITU FC og hold fra Tietgenkollegiet samt en række af studiehold fra Københavns Universitet, der konkurrerer mod hinanden i turneringen Universitetsfodbold. Mange af holdene har brugt banen i årevis, og Ørestad Nord har tradition for, at kvarterets kollegier og universiteter skaber studieliv og fællesskab på tværs af uddannelserne.

Ørestad City er der ikke lys på banen, hvilket gør, at banen ikke er lige så populær i vinteren som i de varme måneder. Lokale Ørestad IF, virksomheden Rambøll og flere hold af beboere har imidlertid ansøgt og fået fast spilletid, mens Ørestad Skole og Ørestad Gymnasium har banen i skoletiden, hvor de bruger den i idrætsundervisningen og frikvartererne.

Uden for de skemalagte spilletider kan banerne benyttes frit efter først-til-mølle-princippet.

 

Spilleplaner

Spilleplan for kunstgræsbanen på Grønningen i Ørestad Nord for vintersæsonen 2023-2024.

 

Spilleplan for kunstgræsbanen i Byparken i Ørestad City for vintersæsonen 2023-2024.