Med mere skiltning og plantehegn vil Grundejerforeningen Ørestad Syd minde hundeejere om at passe på de grønne områder, når de lufter hunden.

Park eller hundetoilet? Ørestad Syd sætter ind mod hundetis og hundelort i byrummet

Med mere skiltning og plantehegn vil Grundejerforeningen Ørestad Syd minde hundeejere om at passe på de grønne områder, når de lufter hunden.

I en blandet by er det altid en balancegang at skabe grønne områder til forskellige behov. Mens nogle ønsker områder, hvor deres hunde kan løbe frit, drømmer andre om at slå picnictæppet ud eller gå på græsset i bare tæer.

“Det er dejligt at se, at de mange grønne byrum bliver flittigt brugt til mange forskellige ting. Desværre er det ikke alle ønsker, der går hånd i hånd. Der er mange hunde i området, men det er ikke særligt fedt at sætte sig på et tæppe oven i en hundelort,” siger Pia Vannacci Elnif, der er sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet.

Vi håber, at de nye skilte vil skabe opmærksomhed og grobund for dialog og forståelse og ad den vej afhjælpe problemer med græs og planter, der går ud
Pia Vannacci Elnif, sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet

Hundetis slår planter ihjel

Især Ørestad Syd er udfordret af, at hundetis, efterladte hundelorte og graven gør livet surt for planterne. De ender i mange tilfælde med at blive tisset ihjel, trampet ned eller gravet op.

“Det vil vi gerne gøre noget ved, så de grønne områder får bedre chancer for at overleve,” siger Pia Vannacci Elnif.

 

Nudging frem for forbud

Grundejerforeningens bestyrelse har drøftet muligheden om at indføre deciderede hundefri zoner, men vil i første omgang hellere fokusere på at nudge hunde og hundeejeres adfærd ved at skabe større synlighed og opmærksomhed om problemerne.

Derfor er der ved at blive opsat skilte rundt omkring i de grønne områder, der skal give hundeejere et venligt hint om at holde hunden væk fra bedene.

“Vi håber, at de nye skilte vil skabe opmærksomhed og grobund for dialog og forståelse og ad den vej afhjælpe problemer med græs og planter, der går ud,” uddyber Pia Vannacci Elnif.

 

Tissesten og plantehegn

Grundejerforeningen har afprøvet flere forskellige tiltag for at afhjælpe problemerne, og det er dem, skiltene gør opmærksom på.

På fælledpromenaden er blomsterbedene forhøjet, mens der er opsat beskyttende plantehegn rundt omkring i bydelen – blandt andet i den nye park, som netop er åbnet på Else Alfelts Vej.

Der er også opsat såkaldte “tissesten”, så hunde kan tisse deres territorie af dér i stedet for planterne, som ikke kan tåle det.

 

Der er mange efterladte hundelorte i Ørestad Syd. Her luger gartnerne ud i bedene i Skovrummet på Else Alfelts Vej.

Gartnere luger ud i bedene i Skovrummet på Else Alfelts Vej.