Naboer og andre besøgende kunne til Københavnerpicnic på Asger Jorns Allé søndag den 11. juni fortælle, hvad de mener om de mange hunde i området. Der var mange holdninger til hunde, og svarene giver grundejerforeningen inspiration til nye tiltag i Ørestad Syd.

Ørestad Syd tager temperaturen på holdninger til hunde i byrummet

Naboer og andre besøgende kunne til Københavnerpicnic på Asger Jorns Allé fortælle, hvad de mener om de mange hunde i området. Der var mange holdninger til hunde, og svarene giver Grundejerforeningen Ørestad Syd inspiration til nye tiltag.

“Vi får henvendelser fra beboere, som enten er generet af løse hunde, mange hundelorte eller uopmærksomme hundeejere. Vi ser desværre eksempler på hunde, der graver nyplantede bede op eller tisser beplantningen ihjel,” fortæller sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad Pia Vannacci Elnif og fortsætter:

Grundejerforeningen Ørestad Syd arbejder hele tiden med at udvikle de grønne områder og skabe gode rammer for bylivet i bydelen. Desværre oplever vi også, at det kan være rigtig svært at få ting til at gro, og gartnerne må nogle gange iføre sig beskyttelsesdragter, når de skal luge, fordi der er så mange hundelorte.”

Derfor vil grundejerforeningen gøre noget ved problemet.

Langs promenaden er plantebedene for eksempel blevet forhøjet, og langs kanalen er et område af beplantningen blevet hegnet ind.

“Men vi vil gerne mere,” siger hun.

 

Gartnerne, som hjælper til med at passe grundejerforeningernes områder, må nogle gange iføre sig beskyttelsesdragter, når de skal luge. Flere steder er der nemlig for mange hundelorte.

Gartnerne, som hjælper til med at passe grundejerforeningernes områder, må nogle gange iføre sig beskyttelsesdragter, når de skal luge. Flere steder er der nemlig for mange hundelorte. Foto: Grøn Vækst

Jeg hører ofte fra folk, at de er generet af hunde, og at der er mange hunde i Ørestad Syd. Derfor er det overraskende, at der ikke er flere, som ønsker områder helt uden hunde
Pia Vannacci Elnif, sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet

Mange holdninger til hunde

Sekretariatet og grundejerforeningen vil blandt andet gerne blive klogere på, hvordan både hundeejere og dem uden hund oplever udfordringerne. Til Københavnerpicnic på Asger Jorns Allé den 11. juni havde deltagere derfor mulighed for at besvare et spørgeskema om netop hunde i Ørestad Syd.

“Der var lang kø til gratis is, og mange ville gerne fordrive ventetiden med at svare på vores spørgsmål,” siger Pia Vannacci Elnif.

32 mennesker svarede på spørgsmålene: 7 hundeejere og 25 uden hund.

 

Til Københavnerpicnic på Asger Jorns Allé den 11. juni havde deltagere derfor mulighed for at besvare et spørgeskema om hunde i Ørestad Syd.

Til Københavnerpicnic på Asger Jorns Allé den 11. juni havde deltagere derfor mulighed for at besvare et spørgeskema om hunde i Ørestad Syd.

 

Få ønsker forbud

Det mest overraskende ifølge sekretariatslederen er, at kun 7 procent af dem, der ikke har hund, ønsker sig områder med decideret hundeforbud.

“Jeg hører ofte fra folk, at de er generet af hunde, og at der er mange hunde i Ørestad Syd. Derfor er det overraskende, at der ikke er flere, som ønsker områder helt uden hunde,” siger hun og fortsætter:

“Det er også interessant, at det kun er de, der ikke har hund, som foreslår, at vi skal indhegne bedene og sætte skilte op.”

På den anden side er hun ikke særligt overrasket over, at der er mange, som mener, at der skal sættes flere hundeposer op.

Og at 60 procent af hundeejerne ønsker sig en hundegård.

“Jeg har selv hund. Når jeg selv har glemt at tage en pose med på min tur, er jeg glad for, at jeg kan nappe en i en poseholder. Vi sætter allerede flere hundrede tusinde poser op om året i hele Ørestad, og der kommer flere hunde til,” siger hun.

 

"Lortefeen findes ikke. Tag en pose her." I Ørestad Syd og Arenakvarteret har grundejerforeningerne sat skilte op på hundeposeholdere, som med et blink i øjet gør opmærsom på det gratis tilbud.

I Ørestad Syd og Arenakvarteret har grundejerforeningerne sat skilte op på hundeposeholdere, som med et blink i øjet gør opmærsom på det gratis tilbud.

 

Forsøg fortsætter

Nu vil sekretariatet i dialog med bestyrelsen for Grundejerforeningen Ørestad Syd se nærmere på undersøgelsen. Sammen med bestyrelsen skal sekretariatet beslutte, hvilke nye tiltag der skal sættes i værk for at fortsætte udviklingen af bydelens grønne oaser.

“Vi har allerede prøvet forskellige ting af, som virker. Nu vil vi se på, hvad vi ellers kan sætte i værk og evaluere, hvad vi ellers kan gøre,” slutter hun.

 

Grafer, som viser respondenternes holdninger til hunde i Ørestad Syd - og hvilke tiltag, de mener, grundejerforeningen skal iværksætte.