Møbler til låns i Skovrummet på Else Alfelts Vej.

Møbler til låns: stole og bænke dukker op i Ørestad Syd

Mens Grundejerforeningen Ørestad Syd arbejder på en plan for indretningen af de etablerede områder, er en håndfuld grønne stole og bænke hentet ind fra Ørestad City, som havde dem til overs.

Mangler der opholdsmuligheder i Ørestad Syd?

Det mener bestyrelsen i Grundejerforeningen Ørestad Syd, som udvikler de private fællesveje i kvarteret og nu arbejder på en samlet plan for indretningen af de etablerede områder syd for den kommunale Asger Jorns Allé.

“Grundejerforeningen Ørestad Syd har de seneste år eksekveret på helhedsplanen for kvarteret med nye byrum. Men der mangler inventar, så man rigtigt kan nyde områderne. Det er en stor opgave, som der bliver arbejdet på i år,” fortæller Pia Vannacci Elnif, der er sekretariatsleder i grundejerforeningernes fælles sekretariat.

Mens de mere permanente løsninger bliver afsøgt og besluttet, har Grundejerforeningssekretariatet som et forsøg opsat en håndfuld midlertidige stole og bænke på to placeringer, som mest bliver brugt til hundeluftning og transit.

 

Møbler til låns i Kanalrummet på Robert Jacobsens Vej.

Møbler til låns i Kanalrummet på Robert Jacobsens Vej.

 

Midlertidigt forsøg

“Vi har valgt to pilotområder, som vi pifter op med nogle midlertidige byrumsmøbler. De flytbare stole og bænke er til låns fra Grundejerforeningen Ørestad City, som havde dem til overs fra et område, der lige nu er udlånt som byggeplads. I stedet for at ligge opbevaret på et lager vil de nu gøre tjeneste i Ørestad Syd i de varme måneder,” siger Pia Vannacci Elnif.

Hun håber derudover, at der bliver tage god hånd om dem.

“Møblerne er kun til låns, så man skal passe på med at blive alt for forelsket i dem. Men jeg håber, at alle vil passe godt på dem og bruge dem flittigt, mens de er på besøg i området,” siger sekretariatslederen og slutter:

“Nu prøver vi denne type møbler af i Ørestad Syd, mens vi ser på andre muligheder. Hvis man har lyst til at bidrage til idéerne og arbejdet, håber jeg, at man vil kigge forbi på vores stand den 11. juni, hvor vi også deltager i Københavnerpicnic på Asger Jorns Allé.”

De karakteristiske grønne stole og bænke er placeret i to pilotområder:

  • Skovrummet ud for Else Alfelts Vej 61-69
  • Kanalrummet ud for Plejecentret på Robert Jacobsens Vej

 

Møbler til låns i Skovrummet på Else Alfelts Vej.

Møbler til låns i Skovrummet på Else Alfelts Vej.

 

Helhedsplan sætter retningen

Siden 2017 har grundejerforeningen arbejdet med at realisere helhedsplanen for fællesområderne syd for Asger Jorns Allé. Helhedsplanen bliver realiseret i etaper, og målet er at etablere tre gennemgående byrum:

  • Skovrummet på Else Alfelts Vej
  • Parkrummet på Richard Mortensens Vej
  • Kanalrummet på Robert Jacobsens Vej

I 2023 har foreningen blandt andet øjnene rettet mod opholdsmuligheder i byrummet og vil udarbejde en plan for indretningen af de områder, som er etableret indtil nu.

Der er også udpeget to nye etapeområder, som skal udvikles – henholdsvis ud for Else Alfelts Vej 89-95 og Richard Mortensens Vej 63-75, som i dag består af klippet græs og træer.