Kaffebakkerne får et grønt løft fra jordvolde til blomsteroase. Fotos: GFS Ørestad

Nu kommer “Kaffebakkerne”: jordvolde i Byparken forvandles til blomsteroase

Hen over de næste uger udvikler Grundejerforeningen Ørestad City en ny blomsteroase i Byparken. “Kaffebakkerne” bliver en smuk og farverig hyggekrog med masser af brændstof til parkens insekter.

Har du undret dig over jordvoldene ved Bellas Coffee Lab i Byparken?

Bakkerne består af opgravet jord fra et tidligere anlægsprojekt. I stedet for at køre jorden væk, har grundejerforeningen arbejdet på at integrere den i parken og skabe endnu et rekreativt område.

“En del af vores bæredygtighedsstrategi er at genanvende og udnytte ressourcerne, hvor vi kan. Derfor har vi også denne gang omsat den overskydende jord til noget, som vi håber, vil give fornyet værdi til området,” siger sekretariatsleder Pia Vannacci Elnif.

Jordvoldene er døbt “kaffebakkerne,” fordi de ligger lige bag ved kaffekoppen midt i Byparken.

 

Kaffebakkerne er ved at blive anlagt i Byparken. Bakkerne bliver en ny blomsteroase i midten af parken - som en lille baghave til Bellas Coffee Lab.

Grundejerforeningen udvikler kaffebakkerne i samarbejde med anlægsgartnerfirmaet Grøn Vækst, som også er foreningens driftsoperatør i det daglige.

 

Smukt og insektvenligt

Arbejdet med at etablere kaffebakkerne går nu i gang.

Når bakkerne er færdige, håber jeg, at vi har fået endnu en hyggekrog med et mere vildt udtryk. Vi udsår græs, så bakkerne er grønne hele året rundt, og så kommer der både forårsblomster og høstfarver i de kolde måneder, fortæller Pia Vannacci Elnif.

Området vil dog ikke kunne tages i brug med det samme. Det skyldes, at beplantningen har brug for ro til at gro.

Vi ved af erfaring, at nye grønne områder skal have mulighed for at etablere sig ordentligt. Derfor spærrer vi dem af for vinteren, så vi kan give dem de bedste betingelser fra starten. Ved at hegne kaffebakkerne ind, håber vi på at undgå, at beplantningen bliver trampet og tisset ihjel. Vi håber derfor, at folk vil væbne sig med tålmodighed. Det er jeg sikker på, vil lønne sig i det lange løb, slutter Pia Vannacci Elnif.

Anlægsarbejdet går i gang i midten af november og kommer til at fortsætte ind i december.

 

 

Kaffebakkerne i november 2022, før de blev begrønnet.

Voldene består af opgravet jord fra et tidligere anlægsprojekt i Byparken.

 

Trampesti opgraderet til rigtig sti

Ud over kaffebakkerne etablerede Grundejerforeningen Ørestad City i oktober en ny stiforbindelse mellem C.F. Møllers Allé og Edvard Thomsens Vej. Stien går lige forbi kunstgræsbanen, motoriklegepladsen og netop kaffebakkerne.

Og den placering er langt fra tilfældig.

“Det var meget tydeligt, at der i denne ende af Byparken manglede en gangsti mellem de to veje. Der var nemlig opstået en trampesti, som har været så brugt, at den var synlig på Googles satellitbilleder. For at støtte op om de eksisterende trafikmønstre har vi derfor opgraderet trampestien til en grussti,” fortæller Pia Vannacci Elnif.

Grundejerforeningen Ørestad City arbejder sammen med anlægsgartnerfirmaet Grøn Vækst om både kaffebakkerne og trampestien. Grøn Vækst er også til daglig driftsoperatør for Ørestads grundejerforeninger og hjælper til med at passe bydelen.

 

Trampesti bliver til rigtig sti i Byparken.

I oktober 2022 kom en ny sti mellem C.F. Møllers Allé og Edvard Thomsens Vej til. Stien er anlagt oven på en udtrådt trampesti og går lige forbi kunstgræsbanen og Kaffebakkerne.