Grundejerforeningen Ørestad Syd etablerer for tiden en ny skovpark. Beboere kan se frem til en smuk park, som forlænger Skovrummet på Else Alfelts Vej.

Det bliver grønnere og grønnere på Else Alfelts Vej

Grundejerforeningen Ørestad Syd etablerer for tiden en ny skovpark. Beboere kan se frem til en smuk park, som forlænger Skovrummet på Else Alfelts Vej.

Skoven breder sig på Else Alfelts Vej. Her udvider Grundejerforeningen Ørestad Syd “Skovrummet” med et parkområde, som grænser helt op til Asger Jorns Allé.

I november har grundejerforeningens entreprenør blandt andet udlagt plantemåtter, så der allerede er grønt flere steder, og opsat kastanjehegn til at beskytte den kommende beplantning.

“De indledende faser af projektet har været længe undervejs, men nu begynder det for alvor at tage form. Det er så fedt at se,” siger Pia Vannacci Elnif, sekretariatsleder i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad.

 

Skovrummet tager store skridt, og det skaber godt humør hos anlægs- og rådgiverteamet.

Christian (Grøn Vækst), Marie og Cemile (BOGL) på tilsyn med anlægget.

 

Ros varmer i regn og rusk

Næste skridt er at få udrullet græs på hele grunden og færdiggjort stisystemet. For eksempel er den brede flisesti mellem parken og bygningen ved at blive lagt.

Stien ligger i direkte forbindelse til den eksisterende sti i den tilstødende park og vil skabe et godt flow fra Asger Jorns Allé ned til søerne.

Anlægsteamet, som er på pletten hver dag, møder en positiv og nysgerrig stemning hos de lokale. Flere viser endda deres opbakning til projektet med rosende ord.

“Naboer og forbipasserende er supersøde at komme med mange opmuntrende og rosende ord til vores entreprenør, som knokler på arealet for at gøre det klart. Det er virkelig noget, der varmer. Især nu, hvor det begynder at blive koldere og ruske endnu mere,” fortæller Pia Vannacci Elnif.

 

Næste skridt er at få udrullet græs på hele grunden og færdiggjort stisystemet. For eksempel er den brede flisesti mellem parken og bygningen ved at blive lagt.

Næste skridt er at få udrullet græs på hele grunden og anlagt stier.

 

Ro til at gro

Anlægsarbejdet følger tidsplanen, og i december vil der blive plantet træer og buske. I foråret sætter gartnerne de sidste stauder og udsår endnu mere græs.

Selv om alt kører efter planen, må man dog fortsat væbne sig med tålmodighed. Det forklarer Pia Vannacci Elnif:

“Fra tidligere parkprojekter ved vi, at områderne hurtigt bliver populære. Det betyder desværre også, at planter og græs kan have svært ved at få ordentligt fat. For at give planterne og græsset den nødvendige ro til at gro kommer vi derfor til at spærre området af – formentlig frem til forsommeren.”

Afspærringen vil hjælpe til, at beplantningen får god tid og plads til at etablere sig.

“Ved at hegne området ind håber vi på at undgå, at beplantningen bliver trampet og tisset ihjel. Især hundeluftning og hundetis er hård kost for et nyetableret grønt område. Vi har set, at planter og græs simpelthen går ud, fordi de mange hundes tis overgøder og kvæler væksten,” uddyber Pia Vannacci Elnif og slutter:

“Som bruger af parken vil din tålmodighed blive belønnet med et vildere, endnu skønnere grønt område.”

 

Skovrummet ved Bastionen i juni 2022. Parken står flot efter en hård start.

Den nye etape af Skovrummet kommer til at ligge i forlængelse af parkområdet ved ejendommen Bastionen.

 

Fakta om Skovrummet

Skovrummet er udviklet i samarbejde med landskabsarkitekterne BOGL. Parken bliver anlagt af Grøn Vækst, som også er driftsoperatør for Ørestads grundejerforeninger.

Alle de rekreative byrum i Ørestad Syd er etableret i tråd med helhedsplanen for kvarteret, som blev udviklet i 2016 i samarbejde med beboere. Grundejerforeningen Ørestad Syd realiserer helhedsplanen i etaper og etablerer således de grønne rum over en årrække.