Copenhagen Light Festival er kommet til Ørestad. I forgrunden ses værket The Stack af kunstnergruppen Circuit Circus, mens dansk/grønlandske kunstnerduo SIIKU's Communicator ses i baggrunden.

Lysfestival i Ørestad: Kom til Walk & Talk med kunstnerne

I hele februar har du mulighed for at opleve to unikke lysværker i Ørestad i forbindelse med Copenhagen Light Festival. Den 10. februar kan du opleve dem i selskab med kunstnerne bag.

Copenhagen Light Festival er en af byens største outdoor-oplevelser i vintertiden, og i 2022 er Ørestad med i programmet med to lysværker, som kan opleves fra den 4. februar.

Torsdag den 10. februar kl. 18-19 kan du komme til Walk & Talk med kunstnergrupperne SIIKU og Circuit Circus, som har skabt værkerne. Her kan du møde lyskunstnerne og høre om, hvordan man gør lyskunst interaktivt, hvilke typer materialer og animationer, der indgår i designet – og hvordan man f.eks. skaber et kunstværk fra 2.000 lysdioder.

“Vi er sindssygt glade for i år at få to smukke lysværker til Ørestad. Værkerne har en unik placering i Ørestad Citys hovedkanal under metrobanen, hvor tusindvis af beboere og kunstturister vil få glæde af dem,” fortæller projektleder i GFS Ørestad Susanne Raben Rasmussen og fortsætter:

“Vi har grebet chancen og inviteret kunstnerne til at fortælle om deres værker på en gåtur langs kanalen. Det er gratis, åbent for alle og kun denne ene aften!”

Arrangementet finder sted torsdag den 10. februar kl. 18-19. Værkerne, du kan opleve, er:

  • Communicator er skabt af den dansk/grønlandske kunstnerduo SIIKU. Værket er inspireret af bytræernes underjordiske netværkskommunikation og består af to installationer, der “taler sammen” via lysanimation
  • The Stack er skabt af kunstnergruppen Circuit Circus fra København. Værket er en høj lysskulptur i kanalen, som består af mere end 3.000 styrbare lysdioder og udnytter den til tider blanke, til tider brusende vandoverflade som kanvas for smukke genspejlede lysanimationer.

 

Værket Communicator er skabt af den dansk-grønlandske kunstnerduo SIIKU. Værket består af to installationer med hvert sit udtryk.

Værket Communicator er skabt af den dansk-grønlandske kunstnerduo SIIKU. Værket består af to installationer med hvert sit udtryk. Foto: André Just Vedgren

HVOR GÅR VI HEN?

Gåturen varer ca. en time og starter kl. 18 ved den midterste af kanalens tre træøer, Ørestad Boulevard 59-61, hvor Communicator bor. Herefter går turen sydpå langs kanalen, indtil vi rammer The Stack på den sidste sektion før Ørestad Station.

Slut eventuelt turen af med en drik eller en bid mad på en af områdets caféer og spisesteder.

Værkerne er støttet af Ørestad Vandlaug, Grundejerforeningen Ørestad City og KLP Ejendomme. Gåturen er arrangeret af GFS Ørestad i samarbejde med kunstnerne. Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.

Gå på opdagelse i programmet på Copenhagen Light Festivals hjemmeside.