Kunstværket "Meridian" af Carl Krull (f. 1975).
Carl Krulls skulptur 'Meridian' har vogtet over Byparken siden 2019, men er nu taget ned pga. vejrlig beskadigelse. Foto: GFS Ørestad

Farvel til Meridian: kunstværk i Byparken takker af

Kunstværket Meridian har været udstillet i Byparken siden 2019, men er nu taget ned. Det er vejret, som har afgjort værkets levetid. Bestyrelsen i Ørestad City er åbne over for et permanent værk i fremtiden.

Bruger du Byparken til daglig, eller er du en af de 8.300 mennesker, som hver dag tager metroen til Ørestad, er du måske bekendt med Meridian. Måske er I ikke på fornavn, men du har i hvert fald lagt mærke til det kolossale ansigt ved indgangen til Byparken.

Siden 2019 har Meridian, skabt af den danske kunstner Carl Krull (f. 1975), vogtet indgangen til Byparken fra Ørestads Boulevard. Men værket er nu pillet ned. Det sker, efter en af siderne havde revet sig løs på grund af den barske vintervind.

 

Den danske kunstner Carl Krull er kendt i hele verden for sin unikke "seismiske" stil. Hans midlertidige værk "Meridian" har været udstillet i Ørestads Bypark fra 2019 til 2022.

Ifølge Carl Krull har det været en fed oplevelse at udstille sin kunst i Byparken, hvor der kommer så mange mennesker og interagerer med den. Foto: GFS Ørestad

MERIDIAN HØRER HJEMME I PARKEN

Ifølge Carl Krull har Ørestad været det perfekte udstillingssted for Meridian:

“Det har været en fed oplevelse at udstille ved indgangen til parken, hvor skulpturen med det samme vækker en interesse,” siger han.

Og på dagen, hvor værket skulle rives ned, var der ingen triste miner. Det var i stedet med en stor glæde over sit værk, at Carl Krull begyndte at save. “Det er fantastisk at overvære mødet mellem Meridian og Byparkens gæster. Jeg vender hjertens gerne tilbage, hvis muligheden skulle byde sig,” tilføjer han.

Meridian har fra start været et midlertidigt kunstværk, men skulpturen har passet rigtig godt ind i Byparken. Det mener bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad City, Mia Ellgaard:

“Det har været en sand fornøjelse at have haft Meridian boende her. Det er jo lidt som om, værket hører hjemme i parken,” fortæller hun.

Grundejerforeningens bestyrelse vil derfor undersøge muligheden for et permanent værk og håber, at Meridian måske en dag kan vise sit ansigt i Byparken igen.

Værket blev skabt specifikt til Byparken i Ørestad i 2019 af Carl Krull med støtte fra Grundejerforeningen Ørestad City.

 

Kunstneren Carl Krull poserer med sit kunstværk, skulpturen "Meridian," i Byparken.

Carl Krull og Meridian i Byparken. Foto: GFS Ørestad