Et helt nyt belysnings-projekt er undervejs i Ørestad Nord. Projektet, som skal give Grønningen en makeover, er udarbejdet af lysdesigner Rasmus Striberg, og udførslen startede i uge 44. Læs om projektet her.

Arkivfoto: Billedet stammer fra en tidligere lysprojekt, og belysningen kommer derfor til at se anderledes ud.

Arbejdet kommer til at munde ud i en mere visuel og tryg oplevelse af parken i de mørke morgen- og aftentimer. Frem for blot at belyse stierne med lamper og lygtepæle er formålet at fremhæve parkens enkelte elementer.

Derfor skal træernes og buskenes konturer fremhæves med lamper, der enten lyser op på eller er gemt i beplantningen. På sigt skal en udvidet indsats med belysning af bænke og broer desuden fordre nye måder at bruge parken på.

Lyser parken op
Udførslen af projektet startede mandag i uge 44, hvor man gik i gang med gravearbejdet. Omtrent 300 meter kabler skal graves ned i jorden, hvorefter græsset skal reetableres. Derefter begynder arbejdet med at etablere lyskilderne, som forventes at kunne lyse parken op i slutningen af november.

Beboere og besøgende kan se frem til en helt ny æstetisk oplevelse af Grønningen, som altså lægger op til aftengåture og udforskning. Derudover bliver det endnu nemmere og meget mere trygt at bevæge sig igennem området, eftersom Grønningens stisystem fortsætter helt op til Søndre Campus’ også ret nye universitetsplads.