Den rekreative sti langs søbredden i Ørestad Syd har fået en udvidelse i form af 15 nye plantemåtter. Planterne udgør et grønt værn, som sikrer stien mod vandet.
Området omkring Ørestads søer bliver hver dag brugt af hundredvis af mennesker, der er ude at løbe en tur, lufte hunden, gå med barnevognen eller bare nyde den smukke udsigt til vandet og det uendelige fælledlandskab.
I Ørestad er det Vandlauget, som passer og holder de blå områder ved lige, og i oktober har Vandlauget udvidet det grønne bånd langs søerne med 15 store plantemåtter. Det giver en mere fyldig og frodig beplantning.
“Det er en fornøjelse at arbejde i så dejlige omgivelser, og vi kan tydeligt se, at vores tiltag for at bevare områderne gør en forskel,” fortæller driftsmedarbejder i Vandlauget Kim Lyster Nørbygaard.
Det grønne bånd gør området skønnere. Men det har også en anden og langt mere vigtig funktion.
Værn mod vandet
Det grønne bånd består blandt andet af græsser, siv og planter, som trives godt i vandmiljøer. Ud over at bidrage til områdets samlede udtryk fungerer det som et værn mod vandet.
“Uden et beskyttende grønt bånd ville søerne nemlig æde sig ind på stien lidt efter lidt, og den ville med tiden forsvinde. Derfor udvider vi hvert år beplantningen og sætter ind dér, hvor bølgerne har taget en bid,” forklarer Kim Lyster Nørbygaard.
Værnet kan forstærkes på flere måder, men Vandlauget har valgt at bruge plantemåtter for at begrønne stien. Hvert efterår bliver stien udvidet med cirka 15 måtter, som “lapper hullerne” i det grønne værn til. Det sikrer stien den længste levetid, er med til at forskønne området og fremmer samtidig livet på begge sider af vandoverfladen.