Cykeltur langs Emil Holms Kanal, hvor Grundejerforeningen Ørestad Nord har omdannet en del af grusarealet til blomsterbede.
Cykeltur langs Emil Holms Kanal, hvor en del af grusarealet er omdannet til blomsterbede.

Ørestad Nords bestyrelse drømmer om en frodig kanalgade

Den tredje af Ørestads grundejerforeninger har afholdt sin årlige generalforsamling. Bestyrelsen i Ørestad Nord gør status på et begivenhedsrigt 2024 og ser blandt andet frem til at styrke biodiversitetsindsatsen i 2025.

Der er kommet ny bestyrelse i Grundejerforeningen Ørestad Nord, hvor du blandt andet finder Tietgenkollegiet, DR Byen, IT-Universitetet og KUA.

Bestyrelsen består pr. 21. maj 2025 af:

  • Pernille Toft (Danmarks Radio) – formand
  • Jørgen Ørbech (Universitetshaven Vest) – næstformand
  • Helle Dahl (Nordea)
  • Merete Meisner (AAB 87)
  • Heidi Christiansen (A/B Karen Blixen Parken)
  • Rikke Hald (A/B Universitetshaven) – suppleant

 

Grundejerforeningen Ørestad Nords bestyrelse.

Fra venstre: Jørgen Ørbech, Pernille Toft, Merete Meisner, Heidi Christiansen. Ikke til stede: Helle Dahl og Rikke Hald

Grønne tiltag i hele kvarteret

På generalforsamlingen gennemgik formand Pernille Toft bestyrelsens beretning for 2024.

“Med afsæt i vores strategiplan for Ørestad Nord omdannede vi sidste år en del af Emil Holms Kanal ved Ismageriet til et grønnere opholdsrum med både planter og træmøbler. I bestyrelsen er vi rigtig glade for forvandlingen, som har gjort området mere frodigt og imødekommende,” fortalte hun.

På Grønningen udvidede foreningen derudover mængden af kvadratmeter, der er udlagt til “naturgræs” – områder, hvor græsset kun bliver slået én gang om året til fordel for biodiversiteten.

“Og så plantede vi birketræer for at mindes Gertrud Birke, som var en af de første beboere i Ørestad og var personligt engageret i udviklingen fra dag ét,” tilføjede bestyrelsesformanden.

Derudover fandt de grønne tiltag vej til August Schade Kvarteret ved DR Byen St., hvor grundejerforeningen udskiftede en række midlertidige betonklodser med plantekummer. Afspærringen var opsat for at forhindre biler i at skyde genvej tværs over pladsen.

En opgave, som de flotte plantekummer nu løser – samtidig med at træets varme farver og de skønne blomster liver området op.

 

I 2024 har Ørestad Nord blandt andet gjort en del af Emil Holms Kanal grønnere, plantet en mindelund på Grønningen og opsat plantekummer ved DR Byen St.

I 2024 har Ørestad Nord blandt andet gjort en del af Emil Holms Kanal grønnere, plantet en mindelund på Grønningen og opsat plantekummer ved DR Byen St.

Stærke traditioner

Grundejerforeningen diskede i 2024 også op med tre velbesøgte arrangementer.

“Vores Naturdag har på sine tre år vokset støt i antal besøgende, og sidste år deltog over 300 børn og voksne. Det er fedt at se, at et stadig ret nyt arrangement i Ørestad Nord allerede begynder at ligne en tradition,” sagde Pernille Toft og fortsatte:

Sankthans kan vi ikke kalde nyt, for den tradition fylder snart 15 år – og sikke en opblomstring, vi har set de seneste år. I 2024 bød dagen igen på dejligt vejr, da cirka 1.000 mennesker brugte de tidlige aftentimer på skattejagt, folkedans og bålhygge på Grønningen.”

Derudover rykkede grundejerforeningens julefest, som tidligere har fundet sted i Tietgenkollegiets fællesrum, udenfor på Grønningen.

Her blev der også hygget omkring bålet og kreeret hjemmelavede julelanterner til tonerne af Aggerbæk & Jepsens jazzede juleklassikere.

 

Grundejerforeningen diskede i 2024 også op med tre velbesøgte arrangementer.

I 2024 diskede Ørestad Nords bestyrelse op med tre velbesøgte arrangementer: Naturdag, Sankthans og Julefest.

Det skete også i 2024

I 2024 har Grundejerforeningen Ørestad Nord derudover bidraget til bydelen ved at:

 

Grundejerforeningen Ørestad Nords bidrag til Copenhagen Light Festival i 2024 og 2025.

I 2024 deltog Ørestad Nord i Copenhagen Light Festival med “bænken ENCHANTED REST – og bidrog til “meteoren UNORBIT ved DR Byen med sin bylivspulje. I februar 2025 var grundejerforeningen også med – denne gang med værket “skyerne” CUMULU3.

Det sker i 2025

Det var nogle af højdepunkterne fra sidste år. Hvad med i år?

“På Grønningen har vi allerede arbejdet videre med biodiversitetstiltag og anlagt stenbrinker i vandet, som padder kan gemme sig i og bruge som landgang. Er vi så heldige at få padder på besøg, har vi også lavet et landhabitat af jord, grus, store sten og gamle træstammer, hvor de kan overvintre,” fortalte Pernille Toft.

Efter 10 år i Universitetskanalen har grundejerforeningen derudover måttet sige farvel til den lysende ORB Family, som var slidt ned. I orbernes sted har foreningen dog i samarbejde med Vandlauget sat 30 åkander.

“I 2025 ser vi frem til at udvide biodiversitetsindsatsen på Grønningen og forvandle endnu flere af grusarealerne langs Emil Holms Kanal, så der bliver endnu grønnere langs vandet,” sluttede hun.

Beboere og gæster i Ørestad Nord kan derudover glæde sig til et gensyn med både Naturdag den 22. juni og Sankthans den 23. juni.

 

I 2025 ser Ørestad Nords bestyrelse frem til at forvandle endnu flere af grusarealerne langs Emil Holms Kanal, så der bliver endnu grønnere langs vandet.

I 2025 ser Ørestad Nords bestyrelse frem til at forvandle endnu flere af grusarealerne langs Emil Holms Kanal, så der bliver endnu grønnere langs vandet.