Ørestad Arenakvarter har fået støtte af Realdania til et nyt mødested i hjertet af kvarteret, som kan samle nabofællesskaber og aktiviteter i området.
“Med det nye fælleshus får hele kvarteret et mødested, som kan give lokale fællesskaber tag over hovedet. Vi håber, at huset blandt andet kan blive samlingspunkt for sanketure, fællesspisning, krea-dage, spilaftener og andre aktiviteter,” fortæller projektleder Pil Solhart, som har samlet trådene i gruppen af initiativtagere bag ansøgningen.
Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter har nemlig sammen med Fælledhusene og Nordre Fælled Kvarter ansøgt Realdania om et mødested, som har fået navnet Fælledskabet. Navnet kom næsten helt af sig selv, forklarer Pil Solhart:
“Det nye samlingspunkt ligger lige op ad Fælleden, og det skal få de mange spirende fællesskaber til at gro. Derfor var det helt naturligt at kalde det Fælledskabet.”

Byfælleden kiler sig ind mellem bygningerne i Ørestad Arenakvarter. Foto: By & Havn
Udestue i genbrugstræ
Fælledskabet bliver et mødested af typen Udestuen, som er indrettet med hylder, skuffer, borde, en vask samt bænke og siddenicher. Det bliver primært bygget i genbrugs- og overskudstræ med facader i gennemsigtig plast.
Planen er, at Fælledskabet skal opføres i den nordlige del af Byfælleden ved Ørestad Skøjtehal.
Fra ansøgning til byggetilladelse
Men inden huset kan slå dørene op for aktiviteter, skal en masse detaljer på plads.
“Nu går det helt store arbejde i gang. Vi skal have besluttet den præcise placering, mødes med folkene i Realdania og søge de nødvendige byggetilladelser. Sideløbende skal vi have lavet en model for den fremtidige drift og vedligeholdelse, drøfte hvordan huset skal bruges i praksis – og så videre. Det glæder vi os til at komme i gang med,” slutter Pil Solhart.

Fælledskabet bliver et mødested af typen Udestuen, som er indrettet med hylder, skuffer, borde, en vask samt bænke og siddenicher. Her ses det første af i alt 150 planlagte mødesteder, som er opført i Tønder. Foto: Ulrik Pedersen / Tønder Kommune
Fakta om Fælledskabet
- Fælledskabet bliver 58 kvadratmeter stort inkl. terrasse og primært bygget i træ.
- Husets formål er at give fællesskaber i området et sted at mødes og dyrke deres aktiviteter.
- Før Fælledskabet kan blive opført, skal Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter søge byggetilladelse hos Københavns Kommune.
- Forventningen er, at huset bliver opført i 2026.
Fakta om Vores Sted
- Realdania har 25-års jubilæum i 2025. Det markerer foreningen blandt andet med jubilæumsindsatsen Vores Sted. Samlet set uddeler Realdania 150 mødesteder til foreninger og fællesskaber.
- Mødestederne fordeles i tre puljer, og anden runde er netop afsluttet. Der var 578 ansøgere, og Ørestad Arenakvarter var sammen med 49 andre blandt de 50 heldige vindere.
- I løbet af de to første ansøgningsrunder har Realdania modtaget mere end 1.200 ansøgninger. I oktober 2025 åbner foreningen for tredje og sidste ansøgningsrunde.
Fakta om Byfælleden
- I 2011 udskrev By & Havn en projektkonkurrence om udformningen af det, der skulle blive til Arenakvarteret. Det vindende forslag kom fra tegnestuen Vandkunsten.
- Byfælleden blev etableret i 2017-2018 med By & Havn som bygherre.
- I 2018 blev området overdraget til Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter, som har varetaget Byfælledens drift og udvikling sidenhen.
- Området har en størrelse på cirka 16.000 kvadratmeter, hvoraf det meste er dækket af planter.
- Lokal regnvandshåndtering er integreret i landskabsdesignet. Kanalen i området hænger derved sammen med resten af bydelens kanalsystem og bliver passet af Ørestad Vandlaug.

Royal Arena blev bygget i 2016-2017, hvorefter Byfælleden blev etableret og overdraget til Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter.