Bål til Sankthans på Grønningen i Ørestad Nord.

Skattejagt og bål: Vær med til at fejre Sankthans på Grønningen

Traditionen tro inviterer Grundejerforeningen Ørestad Nord til Sankthans på Grønningen med skattejagt, musik, fakkeltog og sankthansbål.

Fredag den 23. juni er Grønningen i Ørestad Nord samlingspunkt for hele nabolaget, når bålet skal tændes til Sankthans.

Arrangementet er gratis, og alle er velkomne. Tag dine børn, venner eller familie med til en hyggelig bålaften i skønne parkomgivelser.

Glæd dig til:

  • 17.00: Skattejagt for børn 3-10 år
  • 17.30: Ørestad Kor giver Midsommerkoncert
  • 18.15: Musik for børn med Nanna og Peder
  • 19.15: Fakkeltog og båltænding

 

Sankthans på Grønningen var en succes med langt over 1000 deltagere. Arrangementet er vokset fra nabomøde til forankret bydelstradition.

Sankthans på Grønningen i 2022.

 

Sankthans i skønne omgivelser

Kl. 17 går skattejagten ind – en fast tradition for børn i nabolaget. Du får et skattekort og skal løse gåder på Grønningen. Alle skattejægere får en præmie, og der uddeles 300 skattekort efter først-til-mølle-princippet.

Kl. 17.30 starter musikken med lokale Ørestad Kor, som giver en Midsommerkoncert. Duoen Nanna og Peder overtager derefter mikrofonen og spiller sange, som børn og forældre kan synge med på.

Kl. 19.15 er der fakkeltog, hvor du får mulighed for at bære en fakkel ned til bålet og hjælpe med at få fut i det.

 

Sankthans på Grønningen byder også på en skattejagt, hvor man skal løse gåder i parken.

Sankthans på Grønningen byder også på en skattejagt, hvor man skal løse gåder i parken.

 

Mad og drikke

Det vil være muligt at købe mad, is, kaffe og andre lækkerier på pladsen.

Grundejerforeningen har inviteret Delhi Cph, som til hverdag serverer lækre, indiske retter som en del af Ørestad Streetfood på Asger Jorns Allé.

Lækre Moo Moo Isbar, som tidligere har haft adresse i Porthuset på Ørestads Boulevard, kommer også forbi med deres rullende isbiks. Siden Ørestads-dagene har Moo Moo haft stor succes i Nordhavns Århusgadekvarter.

 

Sankthans på Grønningen. Køb mad på pladsen eller tag din egen picnickurv med.

Du kan købe mad og drikke i parken eller tage lidt lækkert med selv.

 

Gammel Ørestads-tradition

Vidste du, at Sankthans i Ørestad Nord er en af bydelens ældste bydelsarrangementer?

Arrangementet opstod for over 10 år siden, cirka samtidig med Søfesten i Ørestad Syd, og er bygget op over årene af grundejerforeningens bestyrelse og kvarterets beboere.

Engang fandt arrangementet sted i samarbejde med DR ovre på pladsen på August Schades Vej lige syd for DR Byen. Dengang var kvarteret præget af tomme byggegrunde og byggekraner, men i dag er der kun enkelte byggerier i gang. Siden er Sankthans flyttet ovre i parken Grønningen, som også har gennemgået en forvandling fra græsplæne til grøn oase.

Bålpladsen, som findes tæt på vandet i midten af parken, blev etableret for ca. 10 år siden netop for at have et sted at fejre Sankthans. Traditionen har holdt ved og er i dag årligt samlingspunkt for hundredvis af beboere, ansatte og studerende i hele Ørestad og omegn.

 

Sankthans i Ørestad Nord i 2012. Her blev bålet tændt ved August Schades Vej syd for DR Byen.

Sankthans i Ørestad Nord i 2012. Her blev bålet tændt ved August Schades Vej syd for DR Byen. I 2013 indrettede grundejerforeningen Grønningen med en bålpalds, og arrangementet flyttede ind i parken.