En tidsrejse på 20 minutter: Udstilling og fotokonkurrence sætter fokus på Ørestads historie

I år er det 20 år siden, de første beboere flyttede ind i Ørestad. I den anledning kan du fra torsdag den 20. juni 2024 opleve en udstilling om Ørestads historie og udvikling i et butikslokale i Field’s.

Udstillingen består af en grafisk tidslinje over udviklingen i Ørestad gennem de sidste 20 år.

Her får du et overblik over både store milepæle og mindre begivenheder, der har sat sit præg på livet i Ørestad – helt tilbage fra de spæde tanker om bydelen og frem til det levende bymiljø med traditioner, fællesskaber og foreningsliv, Ørestad byder på i dag.

Undervejs finder du ud af en masse om de konkrete projekter og initiativer på tværs af beboere, virksomheder og institutioner, der har banet vejen hertil.

 

Udstilling trækker Ørestad indenfor

En del af udstillingen præsenterer også en række portrætter af beboere og virksomheder.

Mød f.eks. den unge børnefamilie Blaabæk, som har fundet den perfekte balance mellem familieliv og byliv i Arenakvarteret. Eller Søren Brøndum, der som ung ingeniør hos Rambøll blev sendt til Amager for at lede anlægsarbejdet af veje, broer, kanaler og kloaker til det kommende Ørestad.

Og så trækker udstillingen lidt af Ørestads natur med ind i det store shoppingcenter.

For betydningen af bynatur mellem bygningerne og Naturpark Amager som nærmeste nabo kan ikke overdrives. Ud over naturparken er områder som Byparken, Grønningen og Byfælleden vigtige åndehuller og mødesteder for beboere i det daglige.

Udstillingen kan opleves i Field’s åbningstid hver dag kl. 10-20. Den er placeret på 1. sal mellem Hunkemöller og Espresso House.

 

 

Skal dit Ørestads-foto udstilles?

Bag udstillingen står Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug, Ørestad Innovation City Copenhagen, Ørestad Avis, Field’s og By & Havn, der er gået sammen om at markere Ørestads 20-års jubilæum.

Ud over udstillingen lancerer de fem aktører også en fotokonkurrence. Og hvis du bare har så meget som en snert af fotointeresse, så er det her, du skal spærre øjnene op.

Fotokonkurrencen henvender sig både til dig, der bor eller arbejder i Ørestad, og til dig, der måske godt kunne tænke dig at opdage noget mere af bydelen. Den er åben for både amatører og øvede fotografer og kører indtil den 29. august 2024.

Herefter vil alle indsendte fotos blive bedømt af tre professionelle fotografer: Trine Søndergaard, Christian Falck Wollf og Tine Reingaard. Vinderne kan se frem til attraktive præmier som f.eks. en overnatning med middag og brunch for to personer på Hotel Bella Sky.

Så det er bare med at komme ud og fange dit Ørestad i sommerferien! Vi håber at se et væld af fotos, der kan være med til at fortælle nye kapitler af Ørestads historie.

Læs mere om konkurrencen her.

 

En gruppe elever fra Ørestad Skole gør deres bedste, mest ihærdige arbejde for at hive sværdene op af stenene ved Ørestad Bibliotek. Installationen er en del af områdets eventyrrute.

 

Fernisering for kæmpe vægmaleri

Ud over udstillingen og fotokonkurrencen kan du komme til fernisering for Field’s 1.125 m2 store vægmaleri. Det er nemlig også 20 år siden, at Field’s åbnede dørene for første gang.

Ferniseringen finder sted torsdag den 20. juni kl. 15.30 ved padelcentret, og værket er skabt af Peter Skensved med afsæt i tegninger og input fra bl.a. beboere og skoleelever.

Til arrangementet vil der være optrædener af bl.a. DJ Tue Track, hiphop-danseskolen Hotstepper og Balletkompagniet. Field’s byder derudover på en forfriskning.