Siden 2015 har Orb-familien boet under broen i Universitetskanalen ved Njalsgade og Københavns Universitets Søndre Campus. Foto: GFS Ørestad

Orb Family er vendt tilbage til Universitetskanalen

Grundet serviceeftersyn har man i en periode ikke kunnet nyde Orb Family i Universitetskanalen, hvor lyskunstinstallationerne normalt kan opleves. Nu er Orb’erne repareret og tilbage i kanalen.

I maj 2021 blev Orb’erne afmonteret og pillet ned. Efter adskillige år i vandet var teknikken slidt ned, men den lokale grundejerforening, som ejer installationerne, prioriterede at få dem undersøgt med henblik på at reparere dem. Orb’erne er nemlig vellidte blandt beboere, ansatte og studerende i Ørestad Nord.

Eftersynet og reparationen har taget tid, men Orb’erne er endelig tilbage i Universitetskanalen. Teknikken er opdateret, kuplerne er rengjort og Orb’erne lysere klarere end nogensinde før.

Gå en tur i området efter mørkets frembrud og oplev dem selv. Tag derefter turen ned ad Sivegaden i retning mod DR Byen, hvor grundejerforeningen har tændt årets farvestrålende jule- og vinterlys.

 

Orb’er er natdyr og sover om dagen. De kommunikerer i et sprog af lys- og farvesignaler og bliver tiltrukket af stemmer, sang og musik. Foto: GFS Ørestad

LYSKUNST UNDER BROEN

Siden 2015 har Orb-familien boet under broen i Universitetskanalen ved Njalsgade og Københavns Universitets Søndre Campus. Værkerne er oprindeligt skabt af lyskunstnerne Pipaluk Supernova og Thomas Jørgensen fra Live Art Installations som en del af Copenhagen Light Festival. De blev skabt i samarbejde med Vandlauget i Ørestad og Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter, som ejer og vedligeholder Orb’erne.