Reaktioner i lys og lyd og runde former.

Sådan kan man betegne livet for den nye “familie” af ORBer, som netop er flyttet ind i deres nye habitat i den nordlige ende af Universitetskanalen i Ørestad Nord.

ORBerne fik et par ord (og et glas bobler) med på vejen, da formanden for G/F Ørestad Universitetskvarter bød dem velkommen og introducerede dem for naboer og resten af kvarteret.

Projektet fik 2.-plads i konkurrence
ORB vandt andenpladsen i sidste års idé-konkurrence Mind The Gap. Om værket siger kunstneren Pipaluk Supernova:

- En Orb-familie har slået sig ned under broen i Emil Holms Kanal. Det er den sjældne art Orbus Luminosus, der migrerer fra de arktiske egne. Orberne er sansynligvis tiltrukket af det varme klima i Ørestaden. Orber er følsomme og intelligente væsner, de kommunikerer i et sprog af lys- og farvesignaler, og bliver tiltrukket af stemmer, sang og musik. Orber er natdyr og sover om dagen.

Værket er skabt af Pipaluk Supernova og Thomas Jørgensen fra Live Art Installations i samarbejde med Ib Mogensen og Rasmus Nielsen fra Outsiders.

Værket er en del af en større, igangværende udvikling af miljøet omkring Universitetskanalen og gaden Emil Holms Kanal, som ejes og drives af Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter og Ørestad Vandlaug. Du kan læse meget mere om dette og se videoer på http://orestad.net/emilholmskanal.