Åkanderne har boet til leje i Bydelskanalen på Arne Jacobsens Allé og skal nu tilbage til Kaskaderne. Foto: GFS Ørestad

Vandlauget flytter åkander tilbage til deres oprindelige hjem

I uge 43 og 44 tømmer Ørestad Vandlaug Bydelskanalen på Arne Jacobsens Allé for vand. Dette så driftsfolkene kan flytte kanalens åkander uden at beskadige dem og resten af kanalens flora og fauna.

De smukke åkander og nøkkeroser skal flyttes tilbage til “Kaskaderne”, a.k.a. det trappeformede bassin mellem Ørestad St. og Ørestad Bibliotek. Her boede de indtil 2018, hvor bassinet skulle bruges til byggeplads for KLPs nyopførte HUB1.

 

Bydelskanalen på Arne Jacobsens Allé tømmes for vand, så åkanderne kan samles op uden at beskadige dem. Foto: GFS Ørestad

NY REDNINGSAKTION

I forbindelse med tømningen af bassinet i 2018 reddede Vandlauget og Grøn Vækst åkanderne og flyttede dem over i nabokanalen på Arne Jacobsens Allé, hvor de altså har boet indtil efteråret 2021. Nu skal Kaskaderne fyldes med vand igen, og åkanderne skal hjem.

Flytningen foregår på den måde, at Vandlauget først sænker vandstanden i Bydelskanalen. Åkanderne samles op så skånsomt som muligt – i samarbejde med en biolog. Efterfølgende bliver de anbragt på bunden af Kaskaderne, som er reetableret og fyldt med vand efter de foregående års byggepladsarbejde.

 

Åkanderne fotograferet nedefra. Foto: Martin Kielland